03/25/16 23:09
(http://ivo.bg/)

Хибридният тв реваншизъм на рублофилите роди гузно оправдание

В опит да се измъкнат от блатото на собствения си позор с опита за опозоряването на Левски, който не бил заявил, че Русия се готви да ни пороби, телевизионните „Господари на ефира” тази вечер намериха съмишленик в лицето на Иван Стоянов, шеф на фондация, която си е присвоила правото да говори от последна инстанция за заветите на Левски.

 

Същият не можа да се въздържи да не нарече Захари Стоянов „русофоб”, с което категорично се позиционира в лагера на онези, които се опитват да приватизират и неутрализират авторитета на Дякона за целите на русофилството.

 

          „Господарите на ефира” не си признаха, че цялата им подигравка в предишното им предаване беше базирана на невежественото им твърдение, че президентът Плевнелиев бил подведен от някакъв малоумен сайт, който си измислил писмо на Левски през 2008 г. Мобилизираният да им помага професор все пак беше принуден да промълви, че източникът е Захари Стоянов. Което не му попречи да се усъмни в достоверността на написаното от летописеца. Защото бил „русофоб”.

Това е поредният рублофилски професорски „авторитет”, оспорващ достоверността на написаното от Захари Стоянов. Обгрижван е пряко от Москва като проруски интерпретатор на българската история и конкретно- по въпроса за Левски, който увисва на бесилото със съучастието на Русия.

          Само си представете: Москва е домакин на представяне на книга за Левски, за когото руската дипломация – с целия си съпътстващ шпионски потенциал – е скроила интригите си, за да бъде съден като криминален престъпник и обесен, вместо да има шанса да оцелее в каторга като бунтовник, каквато е била стандартната процедура на османлиите за политическите подсъдими.. http://www.dnesbg.com/obshtestvo/izrazat-vtchista-i-svyata-republikav-ne-e-na-levski-a-na-negovi-rodstvenitsi.html http://www.dnesbg.com/obshtestvo/v-moskva-predstaviha-knigata-na-prof-ivan-stoyanov-za-levski.html

Професорът също ни осведомява, че Захари Стоянов не е бил първия биограф на Левски.

http://www.dnesbg.com/obshtestvo/prof-ivan-stoyanov-tchete-lektsiya-za-levski-vav-viena.html

30.07.2015 г.

„Проф. Иван Стоянов, декан във Великотърновския университет и председател на Фондация „ Васил Левски” представи в Казанлък последната си книга „ Московският славянски комитет и Българското опълчение”.

 

Полезно е да научите от професора, че не само националният ни празник, но и знамето ни е руско.

 

„Моделът на знамето, например, е взаимстван от Русия. И всъщност това е руското знаме със смяна на един цвят – синият става зелен цвят. Русофилите в България тогава, през 1876 година засвидетелстват по този начин своето уважение към Русия и към освободителната и роля.

 

Целта на книгата е точно тази, да покаже как руския народ, помага на българите. Факт е, русите правят всичко това за българите безкористно. http://www.zakazanlak.bg/intervyu-11/prof-ivan-stoyanov-osvobozhdenieto-na-blgariya-vinagi-shche-izglezhda-po-edin-i-sshchi-nachin-353

 

„Господарите на ефира” се опитаха да се оправдаят за гафа си с кавичките, в които бил сложен цитатът от Захари Стоянов ( в писмен вид в сайта на президента) , прозвучал в устното обръщение на президента към народните представители от 18 март в парламента. Но да си построиш цялата подигравка върху въпросните кавички ( „изнамерени” като оправдание в днешното издание на шоуто) е  повод за други препинателни, направо препъващи логиката знаци.

 

Оправданието с кавичките издава дори по своята дребнавост безсилието на гузната съвест за гафа.

Кавичките повдигат въпросителни. Те са риторично обяснение за истинската болка, причинила писъка с руски акцент. Атаката е зле прикрита самоотбрана. Тя е насочена срещу и без това обсадения от хибридния руски реваншизъм днешен президент на България, но всъщност щурмува авторитета на Левски, завещал ни да се пазим от опасността да бъдем поробени от Русия.

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване