03/26/16 20:26
(http://ivo.bg/)

Путин се шегува в стила на Брежнев- нищо ново под оскъдното московско слънце

На срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Москва господарят на Русия Владимир Путин е проявил чувство си за хумор. Видяло му се е смешно, че американският му гост сам си носи куфара на слизане от самолета и намекнал, че би му помогнал, щом нямало кой друг да го обслужи.

Ха-ха-ха…

Това ми напомня на един епизод от преговорите между Никсън и Брежнев в Москва преди много десетилетия, описан от Кисинджър в книгата му “Дипломацията”. Нищо ново под оскъдното московско слънце, където управлява кралят-слънце от ново поколение.

Брежнев, в желанието си да очарова своя гост, разказвал анекдоти на антисемитска основа,  популярна в СССР ( в присъствието на Кисинджър!), очаквайки те да прозвучат забавно за един американски президент.

Нещо подобно прави и днешният наследник на Брежнев в Кремъл, за когото е напълно неразбираемо голям държавен началник да си носи сам куфара ( или да се придвижва с колело до работното си място, или  да се вози в метрото- като правят разни “еврогейски” политици, избрани да са наистина слуги на народа, а не господари).

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване