05/28/16 01:48
(http://asktisho.wordpress.com/)

Котка и Дракон

ohoiugipugipu

(приказка за умствено предизвикани възрастни)

Веднъж с жена ми запалихме обща цигара и си подавахме един тефтер, в който първият пишеше, докато вторият пушеше, а после си ги разменяхме и така…

Ето какво се получи накрая (текстът няма никаква художествена стойност):

През девет планини в десета, зад едно много дълбоко езеро, на върха на един мега остър чукар, в една супер недостъпна пещера, живеел някога един Дракон.

Драконът бил много, много влюбен.

Толкова бил влюбен, че киселините в стомаха му се изостряли и всеки ден бълвал все по-горещ огън, веднъж замалко не овъглил себе си и пещерата, докато спял…

Неговата изгора била трицветна пухкава котка, млада и игрива, готова на всякакви предизвикателства и бели. Казвала се Ирена.

Но не можели да правят любов, защото той бил тооолкова голям, тежал над три тона, а тя била тооолкова мъничка – нямала и два килограма. Дори когато я опръсквал, стъпвайки грубо в реката, която се изливала от пещерата надолу по безлюдните чукари, той пак рискувал да й счупи гръбнака. Със струята вода.

Тяхната любов била платонична.

А това вбесявало Дракона и той развил своя стаховит пламък, който се дължал на по-високото съдържание на метан в здравия му, иначе, младежки дъх. Драконът нямал още и двеста години, а любимката му била по-малка – само на две.

Ирена, въпреки крехката си възраст, осъзнала това и измислила игра:

Хванала един тефтер и написала: „За по-малко киселини пийте сода!“

Опитал това Драконът и останал мнооого доволен, въпреки че му олекнало и му доскучало, та чак се поядосал, след което се разтърчал из гората като младо яре и озадачил всичко живо наоколо.

Видял го даже заекът, който бил замислил план…

Планът бил в заговор с любимата на Дракона – Ирена.

Той искал да я отмъкне при себе си, за да й покаже колко хубаво клатят зайците: 30 пъти по 30 секунди, но за целта му трябвал сигурен транспорт, а какъв по-сигурен транспорт от големия, прост, дърт Дракон?

Тя обаче копнеела за истинска нежна драконова ласка, а не за заешки краткотрайни 30-секундни клатещи подобия на секс, така че, разбрала заблудата на заешкото предложение, се скрила в тайното скривалище в надстройката на гардероба в спалнята на Тишо и ДжиДжи. Между чистите изпрани чорапи и гащи на Тишо.

Тогава той се събудил и разбрал, че е сънувал котешки сън. „Ох, трябва много да съм се напушил снощи – въздъхнал – Още ме държи“. Замислен запалил цигара жълт Камел.

Димът се извил нависоко в цялата стая, промушил се през полуотворената врата на гардероба, като се смесил добре с аромата на чисто бельо в покоите на принцеса Ирена.

„Глупави са хората – казала си тя – цялата тази история ми се присъни заради цигарите на тоя пушач – ебахти, можеха да ме осиновят и непушачи!“

„Непушачи ли? Какво значи това?“ – възкликнал Драконът изпод палетите, на които било разположено леглото на Тишо и ДжиДжи.

А те не знаели, че там има Дракон…ето какво обяснявало защо Ирена се забивала толкова често под дъските на леглото…обяснявало и какво търсела тя там.

Музичка и снимки за вдъхновение.

Enjoy responsibly!

Тихомир Димитров 


Публикувана на 05/28/16 01:48 https://asktisho.wordpress.com/2016/05/28/cat_and_dragon/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване