Кратка история на световната енерГЕПИйна мафия

http://gikotev.blog.bg/drugi/2016/06/03/kratka-istoriia-na-svetovnata-energepiina-mafiia.1455712

Пак успях да събера всичко в една инфо-графика. На нея ще видите ръста на енергийното потребление в целия свят от 1800-та до 2013-та години, при това по видове източници, а също така и списък на бившите монархии и годината на тяхното пад...

Атомната бълха МЕСИ и трънливият път на успеха

http://azcheta.com/mesi-malkoto-momche-koeto-stana-golyam-futbolist-ivete-zhultovska-darska/

Харесвам футбол, макар и по-скоро по женски – нелогично, интуитивно, без задълбаване в резултатите на отделните отбори и първенства. Е, с футболистите работата е различна – има играчи, на които безусловно симпатизирам. Такъв пример е Лео Меси, когото харесвам точно толкова, колкото не понасям Кристиано Роналдо. За да покаже на момчетата как се става футболна...

Конкурс Mtel Media Masters 2016

http://www.fmd.bg/?p=9389

Журналистическият конкурс Mtel Media Masters 2016 стартира на 3 юни 2016 г. Кандидатстването ще става онлайн през платформа, създадена специално за новото издание Журналистическият конкурс Mtel Media Masters 2016 има за цел да отличи най-добрите материали в областта на новите технологии, иновациите и науката. За първи път в сравнение с предишните ...

Цени на билети за градски транспорт и минимална работна заплата през последните 15 години

http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/z6-v6Yd1Raw/

Тази публикация е провокирана от повишаването на цените на билетите за градски транспорт с 60% и една публикация, която твърди, че през 1989 г. при минимална работна заплата от 140 лв. и 6 ст./билетче е можело да си купим 2333 билетчета, а сега те са едва 262 при сегашната минимална работна заплата от 420 лева.

Ясно е, че тогава цените са нереални, през 1990-те е мътно да се проследи кое кога какво поради хиперинфлация и деноминация, но за последните 15 години графиката изглежда така:

bileti-zaplata

В крайна сметка, броят билети, които могат да се купят с една заплата е сравнително постоянен – около 270 билета. Най-добре беше досега – 380 билета през 2015 г., най-зле през 2003 и 2008 – 220 г.

prices-tickets-sofia

Цената на билетите обаче никога не е била увеличавана с цели 60% (и личното ми мнение е, че това е най-големият проблем и причина за недоволство сред хората). Като изключим сегашното увеличение, най-голямото е било с 43% – от 70 ст. на 1 лев.

Освен това, политиката на билетите трябва да се промени изцяло – билет за време, както предложиха от сдружението Спаси София, безплатен превоз на велосипед и багаж, гъвкави възможности при картите за многократно пътуване…

Цените и заплатите растат експоненциално, така че ако математиката се запази, нещата през 2021 г. ще изглеждат така:

  • 750 лв. минимална заплата;
  • 2,40 лв. цена на единичен билет за градски транспорт;
  • 312 билета, които да си купиш с минимална заплата.

Да видим…

Един от най-популярните инди автори ще бъде издаден с импринт на Amazon

http://azcheta.com/edin-ot-naj-populyarnite-indi-avtori-shte-bade-izdaden-s-imprint-na-amazon/

Един от най-успешните самопубликуващи се автори Адам Крофт сключи договор за издаване с импринта на Amazon „Thomas & Mercer“. Последният роман на Крофт ще бъде публикуван с меки корици, както и в дигитален и аудио формат в края на 2016 г., съобщава The Bookseller. Договорът предвижда и публикуването на следващия роман на Крофт – „Only...

ЕС във вашия живот

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B5%D1%81-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%8F-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82

Превръщането на ЕС в част от ежедневната национална политика е сред най-важните трансформации на последните десетилетия. Дълго време случващото се в Брюксел бе почти изцяло в графата външна политика, далечна, задкулисна, неясна, с малко говорители, ограничен интерес. Постепенно обаче със самото разширяване на интеграционния процес това започна да се променя.

Паоло Бачигалупи: Романите са единственият начин да променяме живота на другите

http://azcheta.com/paolo-bachigalupi-romanite-sa-edinstveniyat-nachin-da-promenyame-zhivota-na-drugite/

„Момиче на пружина“ беше убийствен дебют. В него Паоло Бачигалупи описва Банкок в постапокалиптичен свят, последица от глобалното затопляне, и ни разказва за биотехнологични престъпления. Книгата му спечели най-големите научнофантастични награди и бетонира репутацията му на изкусен писател във водите на политическите интриги и смесването на жанровете. Бачигалупи обаче ни изненада – следващите му книги...

Келепировата победа на новото поколение доносници и кариеристи в БСП

http://ivo.bg/2016/06/03/%d0%ba%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5/

Партийните боричкания в БСП слабо интересуват когото и да било извън тепиха на конкурса за червения кокал.

 

И все пак столетната трагикомедия привлече по инерцията на нанадолнището доста коментари. Техният фокус се оказа кадровата селекция на поредния клан на богаташите с партиен билет. Което не е новина. В БСП по традиция важи правилото на Радой Ралин: „откак свят светува, все мазният отгоре плува”.

 

По –интересен е казусът с приемствеността на пошлостта в шефското кукувиче гнездо на партията – например в лицето на Александър Симов, който се изживява като журналист с апетит за апаратчик.

 

Този другар е еталон за млад злобар. Това явно е висша партийна ценност, достойна за Висшия партиен съвет. Партията не случайно го е припознава сега като достоен член на новото ръководство, за да вдъхне малко позабравен хулигански живец на партийния мъртвец.

 

Същият беше в предните редици на псуващите на „фашистки п.тки” пред съветския фетиш МОЧА в София на 9 януари 2011 и с това за първи път попадна в полезрението (ми). Псуваше законно митингуващи български граждани, които нарече с най-отвратителни епитети в своя репортаж след това ( виж линка по-долу). И се гордее с това. Ругае на „буржоа” и „богаташи”, но днес няма нищо против да е в компанията на червените буржоа – вече не като техен редови другар, а като началник в БСП, съратник по ръководен пост с пловдивския милионерски спонсор на лявата десница Георги Гергов.
В новия състав на Изпълнителното бюро на БСП Александър Симов гнезди и с Бриго Аспарухов, висш  офицер от ДС, ръководил отдела за дезинформация, а след това и разузнаване- по волята на уж омразния на БСП президент Желю Желев. За Симов шефът от ДС е другар, а не доносник ( клеветникът Симов лепи този етикет и на автора на тези редове).

Аспарухов, освен всичко, е най-вероятно архитектът на вербуването и внедряването на ( уж врага на БСП) Бойко Борисов в политиката. Генерал Аспарухов от ДС за една бройка не стана шеф по сигурността на държавата ( СД) през 2003 г. (  година преди приобщаването на България към НАТО и три години преди Симов да напише патетичното си преклонение пред САЩ в 20 точки- виж линка по-долу) на измислен от руските господари за целта пост  като политическа фигура под крилото на Кобурга при монархосоциалистическия кабинет на техния цар – другар.

 

Другаруването на Симов с Аспарухов, вече и на равна нога на върха на БСП, не пречи на младия кариерист да пуска отровни доноси срещу враговете си извън партията, че били писали доноси по линия на ДС (  до такива, като другаря му в новото ръководно тяло на БСП Бриго Аспарухов). Можем само да си представим при тази склонност към доносите и партийната кариера, какъв величествен кадър за ДС щеше да се получи от Симов в годините, когато Асарухов е обработвал (дез)информацията за ДС, ако се беше родил по-рано.

 

Компания на Симов прави и друг подобен младеж с цинична усмивка на чувство на превъзходство: Кирил Добрев, бизнесмен като ортак с Георги Първанов, когото Симов първоначално също любеше, а после започна да ругае поради разцеплението в червените путинофилски редици кой да води бащина им дрезина към дъното на ЕС.

 

 

Свинщините на Симов са поколенчески не по-малко отвратителни от тези на свинаря Георги Гергов, един от прозрачните за публиката назначени капиталисти, официално припознат за руски почетен консул в Пловдив. Гергов също е обръщал палачинката от нейния временно посинял вариант през втората половина на 90-те години на миналия век, обратно към червената кочина след това.

 

Гергов е „великан” като „въшка на чело”. Докато Симов е превърнат в „голяма работа” за заслуги в обръщането на палачинката сред „модерните леви” като нов самороден талант.

Забележително е при това, че той се задъхва от храчки срещу онези, които си били сменили възгледите ( с давност от няколко десетилетия), но за себе си запазва „правото” в рамките на петилетка да прескочи от лагера на американските лакеи в антуража на путинската пета колона у нас. Ето част от визитката на американофила Симов от блога му- две години след приемането на България в НАТО.

Monday, April 10, 2006

20 причини да обичаш Америка


1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура.
….

http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html

 

След което Симов превърта с обратен знак като истеричен еталон за червена класова ненавист.

 

http://ivo.bg/2011/01/17/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/

 

Старите кримки в новото ръководство на БСП не са интересни, банални са в своята представителност за прехода към тяхната си демокрация, поръчана от Москва по рецептата на Горбачов, а след това и на Путин ( на чиято шовинистична политика Горбачов и Симов са почитатели). Но изпратеният с пари на Кремъл в окупирания от Русия Крим Александър Симов снабдява с нов  барут старите кримки. Младият столетник е мутант, готов да прескочи от лагера на възторга към САЩ в бункера на самоизолацията на Путин; от котилото на Първанов в скута на Миков и да се хване сега за полата на Корнелия Нинова, щом тя се оказва балона за издигане.

 

Келепир да пада, както е казал прототипът на този „герой”.

Келепировата победа обаче води до задавяне на лакомите джуджета, които са преяли с обезценяващите се рубли.

Share on Facebook

Наденички с паста за гарнитура

http://www.babapena.com/?p=9588

Продукти за 4 порции:
4 сурови наденички
400г макарони
200г спанак
зелени перца лук
1ч.ч. сметана
2- 3 триъгълничета топено сирене
1ч.л. сол
½ връзка пресен копър
мазнина за готвене

Приготвяне:
Наденички с гарнитура- нещо любимо и подходящо за горещите дни. През лятото обръщаме повече внимание на бързите ястия, скарата и салатите. Представи ви днешното си предложение. Разполагам с апетитни, сурови наденички. Правя им прорезчета по повърхността. Намазвам скарата с мазнина. Запичам колбасите от двете страни. Сварявам пастата в подсолена вода. Отцеждам и обърквам, докато е още гореща, с краве масло. Похлупвам и оставям настрани. Измивам спаначените листа, перца зелен лук и копър. Скълцвам растителните продукти на ситно. Наливам олиото в дълбок тиган с по- голямо дъно. Поставям съда на включен котлон. Запържвам спанака и лука. Пробърквам. Наливам сметана, половин чаена чаша топла вода и пускам топеното сирене. Отново разбърквам и изчаквам да посгъсти. Оттеглям съда. Поднасям печена наденичка, гарнирана с варени макарони. Поливам със сметановия спанак и поръсвам с пресен копър. Поднасям с настроение. От чиниите се носи апетитен аромат на печени колбасчета и приятна гарнитура. Вярвам, че ще ви се хареса!


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Спечели романа „Призраци в моята глава“ с „Аз чета“ и издателство „Еднорог“

http://azcheta.com/specheli-romana-prizratsi-v-moyata-glava-s-az-cheta-i-izdatelstvo-ednorog/

Тази седмица „Аз чета“ и издателство „Еднорог“ ти дават възможност да спечелиш новия роман на Пол Трембли. Отговори вярно на въпроса до 8 юни 2016 г. и можеш да спечелиш едно от трите копия на романа „Призраци в моята глава“, които издателство „Еднорог“ подарява! Зарежда се… Благодарим ти за отговора! А сега ти предлагаме да...

Moving Paper Cars

http://krokotak.com/2016/06/moving-paper-cars/

  see video: print the template from here: You need: template, corrugated cardboard, 4 toothpicks, 4 small beads,...

„Жестокият месец“ на село

http://azcheta.com/zhestokiyat-mesec-luiz-peni/

В Трите бора със сигурност нямаше нищо модерно, нищо шикозно или на гребена на вълната. Трите бора по време на великденските празници. Съчетание на традиционализъм и нови изживявания. Любимото на всички издирване на дървени великденски яйца е засенчено от предстоящия спиритически сеанс. В селцето е пристигнал медиумът Жана Шове, която ще се опита да внесе адреналин...

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване