06/15/16 07:32
(http://ivo.bg/)

Как съветските колонизатори грабеха в Козлодуй

Свидетел на руското колониално поведение в България разказа за безобразията на руските хрантутници в Белене. http://ivo.bg/2016/06/14/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87/

 

Примерът с проговарянето на Станислав се оказа заразителен. Подобен разказ споделя днес в ivo.bg и читателят Велислав. От него научаваме що са съветски „специалисти” ( по източване на блага от България) са живеели на гърба ни и в Козлодуй.

 

Велислав:

 

Такива бяха нещата и в Козлодуй десетки години ( т.е. не само в Белене, както свидетелства читателят Станислав- бел. Ivo.bg)!!

 

На територията на АЕЦ имаше “Интерприбор сервиз”, смесено българско – руско предприятие. 50/50 парично участие .

 

С парите на българската страна се плащаха заплатите в съотношение 3:1 в поза на руските (съветски) специалисти”. Българските работеха, а руснаците мъже четяха вестник “Правда” , пушеха и си разправяха вицове. Жените, които, бяха уж част от бригадата, в една стаичка си плетяха на куки!

 

Имаха магазини само за тях с луканки, салами, мляко и всичко по онова време когато през 90-те години нашите магазини бяха с празни рафтове. В сградата до портала на пети блок имаше направена за тях сауна, стая за масажи и стая за разпивки!

 

На българите беше забранено да ползват това и магазините им. Настаняваха ги в напълно обзаведени апартаменти включително с вилиците и лъжиците. Когато си тръгваха, ограбваха всичко -дори изваждаха контактите и ключовете от стените.

 

Непрекъснато изпращаха контейнери за Русия с персийски килими, касети и всичко, дето го нямаше в тяхната кочина и ще го изтъргуват по техните битаци. Най – важното бе, че ги наричаха “съветски специалисти” , но никой не показваше документ за завършено образование.

 

В нашата бригада в АЕЦ имаше бивша акушерка, бивш работещ в руското ТОТО и дори такива без образование. Командироваха ги за уж три месеца, като крайно необходими, защото нямало квалифицирани български специалисти, а след изтичането на три месеца ни заставяха да гласуваме “ходатайство” да им се удължи срока на пет години. И тогава им даваха по големи ( и пак напълно обзаведени) жилища, примъкваха и жените си , а АЕЦ- почваше да плаща и за жените им, защото са без работа!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване