06/15/16 18:55
(http://ivo.bg/)

Съветски първомайски свинщини през 1986 г. във “Фермата НРБ”

Бавно и полека, обадиха се вече няколко човека…

Расте грамадата в ivo.bg  от свидетелства за руско-съветските свинщини във фермата НРБ- прототип на “Фермата” ( книгата на бившия комунист Джордж Оруел, разбивач №1  на митовете за комунизма сред западните интелктуалци).

Ето какво пише (днес, 15 юни 2016 г)., Нели в ivo.bg

Случай от първа ръка:
Около първомайските празници на 1986 посетихме родителите на съпруга ми в района на сегашната Козлодуйска община. Заради отпуск по майчинство не манифестирах задължително.

 

Посетихме свекъра ми в болницата в Оряхово. Той беше активен слушател на ВВС и Дойче веле. Шепнешком ни информира за аварията в Чернобил. На съседното легло лежеше съветски специалист, работещ в АЕЦ Козлодуй.

Реакцията на възмущение не закъсня.

Според думите му, това било империалистическа инсинуация. Съветската АЕЦ не можело да аварира. Започна да ни обижда, дори заплаши с милиция… Комично изглежда от разстояние на времето, но е показател за състоянието на гласността в онези времена…

П.C. Никого не съм призовавал да споделя в ivo.bg. Но май лавината се отприщи.

Лавата е толкова гореща, че, ако трябва, ще направя крачка назад от вулкана ( давайки преднина на подобни свидетелства пред моите собствени статии), за да  продължа да давам думата на желаещите да изригнат.

А на притеснените от жегата , които оспорват автентичността на споделените тук истории, в аванс предупреждавам, че имам обратна връзка с авторите на разказите.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване