06/22/16 15:47
(http://ivo.bg/)

Напушените с лулата на мира се борят със собствените си видения

 

Хипотезата за българско участие в общ черноморски флот, в който българските кораби и без това участват по дефиниция в рамките на НАТО, превъзбуди до такава степен проруските сили в България, че те започнаха истинска „борба за мир” без същият с нищо да е застрашен от тази мъртвородена приказка за неродения Черноморски Иванчо и вражеската му нагласа срещу Дядо Иван.

 

„Борбата за мир” има дълбоки корени в НРБ, която на глава от населението беше сред най-превъоръжените държави света . И до днес бомбите на онзи милитаризъм гърмят – в преносния смисъл ( в главите на едни другари и другарки) и в буквално отношение дори, както знаем от титаничната битка по обезвреждането на трупаните с десетилетия плодове на комунистическата мания за запасяване с бомби в количества, обратно пропорционални на бебешките колички например, които бяха сред дефицитните стоки заедно с какво ли още не по времето на „най-справедливия строй”.

 

В името на мира и миролюбивата политика на партията по пътя към комунизма и по стъпките на съветските братя, в НРБ се произвеждаха рекордни количества оръжия за износ (на мир) в т.н. трети свят- навсякъде, където прогресивни главорези имаха нужда от нашата безкористна подкрепа срещу световния империализъм. Сума ти банди, претендиращи за национално-освободителни движения, размахваха знамена със символа на онова, което внасяха от България: АК 47. За някои победители във войните за зависимост от СССР тази символика се превърна в държавна дори. Как да не се гордеем с този факти!

automat Kalashnikov

Автомат Калашников присъства в гербовете на  Зимбабве, Източен Тимор, Буркина Фасо, Конго, както и в емблемата на ливанската групировка „Хизбула“. А в Мозамбик е поставен не само на герба, но и на националния флаг на страната.

Когато СССР, самият флагман на миролюбивото човечество, миролюбиво се спомина, в България примирено научихме, че в името на мира сме източвани десетилетия наред с оръжейни доставки, които никога няма да ни бъдат изплатени. Тези лоши кредити постепенно бяха забравени на принципа „битият –бит…” Проявихме прословутото си миролюбие под формата на примиряване със свършените факти.

 

Нито едно „освободително движение” не доведе до просперитет на държавата, която така неистово освобождаваше. Съответно на босия ( дори и да е победител) и цървулите му не можеш да вземеш. Така си останахме със затихващите въздишки на примирението пред грабежа, на който бяхме подложени в името на мира.

 

Днес обаче, разчитайки на забравата, въоръжени до зъби с руска пропаганда нашенски „борци мира”, отново разравят томахавката на войната за мир. Който не е с тях, е войнолюбец. Досущ като познатото ни болшевишко твърдение „ който е против нас е фашист” или по-модерното „противниците на русофилите са русофоби и американски слуги”.

 

Руската лула на мира, с която са се напушили нашите миротворци, явно им пречи да забележат, че на хоризонта няма никакви български военни гемии, които биха могли да навредят с нещо на истинската им родина отвъд Черно море. Не забелязват дори самият абсурд да бранят могъщата ( в техните горди с това могъщество очи) Русия от пренебрежимо малката ( пак в техните очи) България. Хем се радват като дете от НРБ на портокал колко била могъща и непобедима тяхната Русия, хем кършат пръсти колко ужасно би било да й навреди същата тази невзрачна България( че чак да я заболи Русия, както казва русофил № 1 в България Бойко Борисов).

 

Но приказката за ( неродения Иванчо, Иван Глупака и прочее) за това е приказка: да приспива на лягане децата. У нас здравомислието си е полегнало откакто го налази монархо-социализма на онзи „симбиоз” ( по Сергей Станишев) между открито промосковската БСП и прикрития й пратеник Сакскобурготски.

 

Какво ли ще установим, когато някой ден се събудим?

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване