06/23/16 16:26
(http://ivo.bg/)

Бат Бойко между реал политиката и Реал Мадрид

“Правната несигурност и корупцията са като вдигната ръчна спирачка, която пречи на българската икономика да се движи така, както би могла. Свалете я.” За това призова президентът на Германия Йоахим Гаук на форум на Германо-българската търговско-индустриална камара, цитиран от “Дневник”.

 

Това е още една специфика на германско-българската действителност: президентите на нашите две държави произнасят истини, от които обаче не следва каквото и да било за реалната политика на София, командвана от туземния ни „Бисмарк”.

 

Борисов е нашенски Бисмарк само по този показател: във връзка с факта, че следва въведените от него принципи на „реал политиката” в балкан – политически вариант. Готов е на всякакви решения според реалностите, каквито сам предпоставя в името на собствената си власт.

 

Повече от очевидно е, че президентът Гаук апелира към него да пусне ръчната спирачка и без да го споменава. От Борисов зависи и ускорението и забавянето на реформите, за които говори германският държавен глава.

 

Не случайно Борисов обича да се позовава на Меркел извън всякакъв контекст, само и само да я намеси по начина, по който по времето на комунизма се цитираше Ленин. Набърка я дори и когато се изправи миналата седмица да се бори с миража на вятърните мелници в Черно море, пожелавайки за целта попътен вятър на яхтите и руските туристи за сметка на някакъв си общ военноморски проект със съседните държави.

 

Борисов уважава само силата, каквато Меркел има по силата на германската конституция и по волята на избирателите. А принципите, за които се бори правозащитникът, избран за президент на Германия, са му като врата в полето. Или като празна врата на футболния терен, на който е паднал за пореден път за дузпа.

 

Но да спра дотук, за да не се обърка, милият, ако стигне до него сравнението ми с „реал политиката”. Непременно ще му прозвучи като „Реал Мадрид” и ще вземе да ме похвали за комплимента към него. Не дай, Бойко!

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=191596


Президентът на футболен клуб Реал (Мадрид) Рамон Калдерон подари фланелка с №1 на столичния кмет
Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване