07/05/16 09:07
(http://ivo.bg/)

Кои са мутрите, наети в България от “нощните айдуци” на Путин

Каfene.net

Мутри, наемници и февруарски протестъри като “Нощни вълци”
 05/07/2016

Дневник

Герои от февруарските протести, свалили първия кабинет “Борисов”, и такива с минало в силовите групировки се оказаха най-близо до любимите рокери на Путин – “Нощните вълци” в мото похода им през България. “Славянский мир”. Руснаците в колоната от над 20 мотора бяха едва четирима, установи “Дневник”.

Най-близо до лидера на “глутницата” Андрей Бобровский при медийните му изяви бяха Камен Попов и Денчо Златанов.

Попов седеше до Бобровский на пресконференцията в Руския културен център в София, караше до него с мотора си и беше представен като човека, който се е грижил за организацията на пробега у нас и координацията с МВР. Той има собствено предване в телевизия “Евроком” и дори интервюира лидера на “Нощните вълци” – Александър Залдостанов, известен и като Хирурга, в Москва.

Камен Попов освен това е човекът, който удари в лицето лидера на Атака Волен Сидеров при повторната му окупация на НАТФИЗ през октомври миналата година.


Попов е съучредител на Национален форум “Обединение” – една от организациите, родили се в резултат на протестите от февруари 2013 г., след които първото правителство на Бойко Борисов подаде оставка. Това беше и една от структурите, които участваха в т.нар. “контрапротести” и си сътрудничиха с кабинета на Пламен Орешарски. Бил е съдружник във фирми на убития бизнесмен и бивш собственик на футболен клуб “Локомотив Пловдив” Александър Тасев – Остап, за когото се смяташе, че гравитира около бившата силова групировка ВИС.

Национален форум “Обединение” участваше и в среднощните патрули, които националистическата формация на Боян Расате пусна по улиците на София срещу бежанците.

Бобровский “предаде щафетата” и флага на “Славянский мир” на Денчо Златанов, който също беше седнал до него в “президиума” на пресконференцията. Златанов е бивш национален координатор на НСДВ, докато лидер на партията беше д-р Антония Първанова.

Двамата бяха “активни участници” при старта на мотосезона в София през 2014 г. Златанов е вносител на мото триколката Rewaco Тraik, която беше демонстрирана в колоната на “вълците”. Според публикация във Faktor.bg мотористът, който е бивш служител на “Булинс” и бивш съдружник с братя Маргини, е свързан с мистериозното изчезване на 250 хил. евро, дадени на НДСВ от банкера Цветан Василев покрай изборите през 2014 г.


Частният детектив Марин Маринов е друго познато от февруарските и контрапротестите лица, който се появи яхнал мотор заедно с “Нощните вълци” пред храма “Св. Александър Невски”. Освен като “преговарящ” с Пламен Орешарски и предводител на февруарските блокади Маринов е известен като последния шеф на охраната на убития подземен бос Иво Карамански. Последните му медийни изяви бяха на протестите срещу ислямския молитвен дом в софийския квартал “Люлин” тази година и срещу бежанците през миналата.

На мотор и с елече с емблема на мото клуб на гърба във “вълчата” свита се появи и Светослав Николов от Граждански комитет “Равни пред закона”, който също е познат от протестите, свалили първото правителство на ГЕРБ и защитниците на Пламен Орешарски. Същият “комитет” беше сред организаторите на антинатовското и проруско шествие в София през септември 2014 г..

Сред посрещачите на колоната от мотористи очевидци са забелязали и някои “оперативно интересни лица”. Един от тях е Георги Близнаков, който бе задържан за нанасяне на побой на Околовръстното шосе в София през февруари.

Той се оказа издирван от Украйна тъй като е бил наемник в проруски батальон в самообявилата се Донецка народна република (ДНР) и участвал в убийства на украински граждани и в мъчения на военнослужещи от бившата съветска република. Тогава стана ясно, че Близнаков е охранител на сочения за престъпен бос Иво Ториното, който също бе до “Св. Александър Невски” в черното си Ауди.

Оказа, се четирите деца в народни носии, които посрещнаха по стара българска традиция с хляб и сол рокерите в петък са от ансамбъл “Рила” в Дупница и не са знаели, кого ще посрещат. На тях им е платено по 10 лв.

Доблестният “български” патриот е петима да ритат един паднал
 05/07/2016


2016 година не е 1944-та, казва Иво Дошев

КЛУБ Z

Иво Дошев, Петя Станчева и Иван Панчев – трима от потърпевшите от спречкването с националисти на бензиностанция в Бургас миналия четвъртък, казаха тази сутрин по бТВ, че са излезли с плакати срещу боксове и палки.

Излязохме да изкажем мнението си, носехме плакати. Бяхме посрещнати с палки, ръкавици, електрошокове, боксове. Целта ни беше просто да направим на руските моторджии такова посрещане каквото са направили в Прага, в Берлин хората.

След спречкването се оказва, че Иван Панчев има счупен прешлен, но пък това не попречило и той, и Дошев да бъдат задържани заедно с т. нар. патриоти.

Това са паравоенни, или полувоенни формирования, които от години се подготвят съвсем открито в България. Извършват военни обучения – последното в Странджа. Материал на немската телевизия ZDF показа, че използват чужди инструктори – лица от руски пороизход, каза Панчев.

Той попита как така само нашите служби не се интересуват от това.

Аз искам да попитам кой пуска тези хора 2 часа да седят на ОМВ – с военни дрехи, палки и хладни оръжия – ние се появяваме в 8 ч сутринта, те са от 6 ч сутринта, попита и Петя, която е подала сигнала на 112.

Тримата обявиха, че тяхното единствено “оръжие” е бил плакат.

В заповедта ми за задържане пише, че аз съм задържан заради държене на плакат. През 2016 г. в България! Защото протестът или по-скоро събитието се казваше „Вън глутницата на Путин“. 2016 – това не е 1944 г., каза Иво Дошев.

Иван пък, който имал плакат и с изправен среден пръст, обяви, че всеки фен на музикална група, който се разхожда с тениска със среден пръст, трябва да бъде задържан.

Техният патриотизъм се изразява в това 5 човека да наобиколят един и да го пребият, след това 5 човека да обиколят втори… Защото аз бях целен целенасочено с кубинки в главата. Това е джентълменският бой от тяхна страна, това е доблестта, това е което ги прави горди българи тези хора, обяви Дошев.

Permalink
Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване