07/18/16 09:01
(http://ivo.bg/)

Махатма Борисов заслужава номинация за Нобелова награда за мир от Черноморския миролюбец Путин

Щом може руската кандидатура за шеф на ООН Ирина Бокова да мине за българска, защо да не може автентично балканският ни премиер Борисов да бъде номиниран за Нобелова награда за мир от страна на признатия Черноморски миролюбец Владимир Владимирович Путин?

С всяко свое изказване в полза на мира Борисов печели нови и нови симпатии на миролюбивата част от човечеството и на най-вече на бойния му отряд от вежливи зелен човечета с гергиевски лентички. И днес в мрежата е разпространена поредната му мисъл в полза на мира. Според нея мир не се постига с война и убити. Прозрението му е във връзка със съжалението, изразено от него, че в Турция има жертви в резултат на яловия преврат и на реваншистките репресии на властта.

На пръв поглед звучи като “човечеството се е спасило от гладна смърт благодарение на храната”, но дълбочината на тази мисъл кърти нива под Марианската падина. Защото мирът и войната са цикли, които, за съжалание, определят цялата човешка история и са свързани неразривно както болката и лечението, от каквото нямаше да има нужда, ако нямаше болка.

Както обикновено, Борисов първо дава пример със себе си. Обяви, че цял живот бил биткаджия и поради това знаел, че няма хубав бой. Освен това лично той явно има отношение към яхтите, които искал да вижда в Черно море.

Не знам за “хубавия бой” ( моя милост винаги е смятал блъскането по главата на едно човешко същество до припадък, както е в бокса, за нехуманна отживелица в наше време, докато Борисов многократно е твърдял, че мъж, който не се е бил, не бил истински мъж). Но един хубав пердах май понякога се налага. Няма да уточнявам за кого- просто войнствното миролюбие на горилопободния ни политически побойник на върха на хранителната верига в нашата държавна джунгла е толкова фалшиво още от пръв поглед, че вероятно мнозина ги сърбят клавиатурите да му кажат в прав текст: товарищ Борисов, вы лицемер.

А най-отблъсквщото е, че Борисов моногкратно е доказвал, че много обича да бие слабите и падналите. Готов е нарита демонстративно на мига някой горски заради проявената от него лакомия да се вози на по-скъп автомобил от премиера, но за своя брат-близнак по манталитет в правителството Рашидов прилага единствено “дърпане на уши” пред строя от критици, които му искат оставката за поредното му антидемократично изстъпление срещу свободата на словото.
Най-миролюбивият ни от всички другарари и другарки, известни като традиционни борци за мир от епохата на въоръжната до зъби НРБ, е особено хрисим пред царя на Черноморското миролюбие, наредил тези дни да се дислоцира в миролюбиво превзетия от него Крим ракетна система, която покрива половин България. http://www.mediapool.bg/rusiya-razpolaga-v-krim-nai-modernite-raketni-kompleksi-news251682.html

Ако си спомняте, с миролюбиви аргументи Борисов любезно не прие натовски противоракетен щит. Но когато Путин ескалира потенциалната заплаха за България с подобен щит, зад който стърчи копието на руската ракетна заплха, Борисов усилва децибелите на своето мълчание на принципа: щом заплахата е руска, значи е миролюбива.
Ето защо нашият балкански Махатма Гандни напълно логично би заслужил кремълска номинация за Нобелова награда за мир в Черно море.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване