07/27/16 08:25
(http://ivo.bg/)

Майдан в Москва? Май, да

На 23 май при посещението си в Крим руския премиер Дмитрий Медведев неволно каза едн истина пред недоволни граждани: пари няма, дерзайте!
“Статистическите данни показват, че през последната година финансовата ситуация на руснаците се е влошила с близо 40%. Точно с този процент намаляха и заплатите им в доларово изражение. Само през април реалните парични доходи са се свили с около 7%. В същото време значително се е увеличила безработицата. По данни на руския Съюз на индустриалците и предприемачите, над 40 процента от фирмите имат намерение да свиват разходите си чрез съкращения на работните места.

Съветникът на руския президент Андрей Белоусов заяви, че в хода на сегашната криза в Русия са се появили около пет милиона “нови бедни”. И властта действително не е в състояние да помогне на тези хора. На правителството му остава само цинично да им пожелае здраве и добро настроение, защото в момента се извършват и съкращения в здравеопазването и образователната система, а много учители вече живеят под прага на бедността. Така че от всичките призиви на Димитрий Медведев има само един-единствен, който съдържа някакъв смисъл: “Дръжте се!”

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/06/02/2770674_pari_v_rusiia_niama_derzaite/

Днес истината, изречена от руския премиер , за която президентът Путин се опита да замаже очите на хората по-късно с твърдение, че думите на Медведев били извадени от контекста, се потвърждават от официалната статистика в страната, цитирана от gazeta.ru.

По най-нови данни в най-богата на природни ресурси държава в света, която не може да изхрани насеението си, 41 процента от гражданите нямат пари за храна и дрехи.

Опрос: у 41% россиян нет денег на еду и одежду
О нехватке средств на покупку необходимой одежды или продуктов питания заявил 41% россиян, опрошенных в рамках мониторинга ВШЭ, сообщается в опубликованном на официальном сайте НИУ материале.
«Доля респондентов, оценивающих материальное положение своей семьи как плохое или очень плохое (бедных по самооценке материального положения), составила 23%, а доля населения, у которого денег недостаточно для покупки необходимой одежды или продуктов питания (бедных по самооценке потребительских возможностей), составила 41%», — говорится в тексте сообщения.
Сообщается, что в опросе принимали участие 1600 респондентов из 130 населенных пунктов 46 регионов страны.
Ранее сообщалось, что две трети россиян не видят в стране стабильности”.

Въпросът е: ще има ли в Москва майдан? Отговорът, като все повече изглежда , е : май, да!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване