07/30/16 15:42
(http://ivo.bg/)

Носталгици по социализма празнуват на Бузлуджа със знамето на неговите гробокопачи

Традицията на носталгиците по комунизма да се събират веднъж годишно на Бузлуджа, за да покажат колко са много, беше спазена днес за поредна година, но този път е интересно да се види какво не се вижда на снимката. Основателите на социализма в България биха се обърнали в гроба. Те до един, начело с Димитър Благоев, са били яростни противници на русофилството, което днес напълно е превзело като приоритет т.н. социалисти, вкопчени в руския си фетиш като удавник за бяла мечка.

 

На кадъра от телевизионния репортаж се вижда само руско, но не и българско знаме, както отбелязват от Клуб Z. С други думи, празнуващите създаването на социалистическото движение вече откровено се подиграват с убежденията на онези, които наистина са го създали и завещали на партията си правило, да смта русофилството като вид суеверие ( по Димитър Благоев).

 

БСП Бузлуджа

Освен това, както отбелзва сайтът Медиапул, нито митингуващите край кебапчетата, нито конферасиетата с микрофоните са поискали оставката на Борисов и ГЕРБ, посочени иначе от водещите на партийното шоу като главния враг. Нито едно скандиране “оставка” не се чуло при споменаването на “врага”, с когото БСП се спогажда отлично в кухнята при разпределянето на порциите на левите и десните будали в държавата.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване