Лъчева болест

http://gikotev.blog.bg/drugi/2016/08/07/lycheva-bolest.1469268

Сега ще ви покажа в една графика цените на които АЕЦ "Козлодуй" е оферирал продажбата на нашата електроенергия от началото на съответния месец до края на 2016-та, сравнено със средната борсова цена за първата половина на н...

Из делниците на един луд (1-5 август)

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-1-5-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-0

Обръчът около Борисов се затяга. Този път няма да се измъкне. „Трансфигурацията”, ако ми позволите този термин от магическата литература, е неизбежна. И самият той усеща, че ще трябва, родината го зове. Пък е и въпрос на партийна чест. "Що за партия си, ако признаеш, че лидерът ти не става за президент?" Борисов е изправен пред Ленинския въпрос: Днес е рано, утре е късно. Рано да зарежеш питомното. Но дали пък утре няма да е късно? Народната любов и е от бързо ликвидните стоки. Народите се уморяват в любовта.

Борисов: Трудно е, но катастрофирам България

http://gikotev.blog.bg/drugi/2016/08/07/borisov-trudno-e-no-katastrofiram-bylgariia.1469158

Вчера (6-ти август) беше разпространено поръчково 25 (двадесет и пет) минутно видео на премиер-министъра от Варна, в което, в познатия ни нагъл стил той се гаври с матряла населяващ територията. Ще ви акцентирам вниманието върху само ДВЕ...

Виртуалният терорист Мохамед Саид Сбай заплашва от Франция с разправа български журналист

http://ivo.bg/2016/08/07/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82-%d0%bc%d0%be%d1%85%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%b4-%d1%81%d0%b0%d0%b8%d0%b4-%d1%81%d0%b1/

Мъж с мачете, крещящ “Аллах е велик”, рани днес две полицайки в белгийския град Шарлероа, гласи една от водещите новини днес. И се замислих: защо мъж, въоръжен с компютър ( засега), може безнаказано да заплашва български журналист, “крещейки” същото “Аллах ал акбар” и това да не прави впечетление на българските власти. Може би така демонстрират лоялност към премиера Борисов, заради любвта си към когото виртуалният терорист заплашва да превърне заканите си в реалност?

Ivo Indjev ; KATO CE BAPHA B BULGARIA 6TE TE HAMEPA i 6TE TE CMA4KAM …! ALLAH U AKBAR!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mohamed Said Sbay – bulgarin i demokrat

Виртуалният терорист е убеден, че нищо няма да му се случи, заявявайки , че не се плаши от ( български) прокурор, а вече и се хвали, че живее във Франция, демонстрирайки познания къде живее обектът на неговите заплахи. Ето защо публикувам този текст с надежда, че френските власти могат да се заинтересоват от пребиваващ във Франция гражднин на име Махамед Саид Сбай.

KOHPAD

fifito.2015@yahoo.com

41.140.14.147

Изпратен на 06.08.2016 в 15:01

Clushay KYPBO smotaha !!! AKO oshte edin pat izleesh pomiya sreshtu Borisov bez NIKAKVA PRICHINA ; shte te nameria v Lozenetz Sofia i shte te “UBEDIYA” che NE SI PRAV….. Ti si edin nerazbran IZROD i CHERVEN BOKLUK!! Ti si protiv DEMOKRATIATA i PROTIV Bulgaria. Prestani da prechish be KYPBO komunisticheska.. HE si reji klona be PEDE DE MERDE !! Maricon e hijo de puta si ti i PREDATEL!! A NIE predatelite kato MECTAH gi eliminirame !!!!!!!!!!!!!!!!… Mohamed Said Sbay- bugarin i demokrat…Rep. FRANCE

Одобряване | Отговор | Бързо редактиране | Редактиране | История | Спам | Към Кошчето

На 18 юли тази година Мохамед демонстрира, че български прокурор не го плаши. Може би френски ще го стресне?

Ti prodaljavay da leesh pomiya sreshtu Boyko Borisov i pak shte si govorim be IZROD KOMUNISTICHESKI! I ne me plashi s prokuror..!!!!! ALLAH U AKBAR!!!!

…..Mohamed Said Sbay .. bugarin i demokrat

Share on Facebook

Борисов предлага български сапун за руското енергийно бесило

http://ivo.bg/2016/08/07/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bf%d1%83%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d1%80/

“Борисов дълго мислил дали да поиска разговор с Путин. Заради “риториката, която имаше от България към Русия и санкциите”, обясни той. Путин обаче бил доста добронамерен, което учудило нашия премиер. Всичко това Борисов сподели на откриването на Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” във Варна.

Той каза, че се надява съвместните експертни екипи, които бяха договорени в телефонния разговор с Путин, да предложат бързо варианти за „Белене” и за „Южен поток“, които да устройват както България, така и руската страна.” ( Клуб Z )

След като Путин направи мечешка услуга на Борисов и на практика го издаде, че му се е обаждал да му докладва за отношенията си с Жан Клод Юнкер, нашият премиер му върна мечешката услуга. Без да си дава особено сметка за смисъла на думите, Борисов похвали Путин, че бил изненадващо добронамерен. Иначе казано- очаквал е да бъде недобронамерен.

Този съмнителен комплимент напомня на черния хумор от вица за възкръсналия Хитлер, който се огледал в огледалото, оправил си фуражката и рекъл : “ И повече никави глезотии”, т.е. нещо като “повече няма да съм толкова добричък”.

Втората безсмислица в рамките на двата цитирани по-горе абзаца, изречена от Борисов, е не толкова неволна, колкото “дървено-желязна”. Оксиморон е да се намери бързо(!) решение за АЕЦ “Белене” и “Южен поток” ( и то от експерти- явно се очаква да са някакви фокусници), което да устройва и Русия и България- т.е. и вълка и агнето.

Русия иска България да е колкото е възможно по-зависима от нея, най-вече в енергетиката, където е обвързана с вериги, сделани в СССР.

България ( би трябвало да) иска да е колкото е възможно по-независима от руската си зависимост, която е прави постколониална държава, неспособна да взима самостоятелни решения за цените в областта на енергетиката с всички произтичащи от това печално известни последици.

За Русия двата проекта може да са големи, но не и от решаващо значение за нейната икономика.

За България двата проекта са гигантски по мащаб и биха предопределили бъдещето на страната в евразийска посока- т.е. в посока на отдалечаване от европейските стандарти на живот.

Русия, като продавач, би спечелила 100 процента от каквато и да е било сделка около двата проекта.

България е тази, която трябва да рискува с гарантирано фатални последици , например с АЕЦ “Белене” , при абсолютна неяснота по въпроса за печалбата в някакво далечно бъдеще ( а бъдещето вече е дошло с нови технологии в развития свят, където днешното производство  реактори от чернобилски тип изглежда като филм на ужасите).

И т.н. и т.н.

С други думи, да се намери общо кратно между хищника и жертвата му в тази задача е вид абсурд, който може да бъде изговорен само от самоубиец, който сам предлага въжето на един самодържец.

Share on Facebook

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване