08/11/16 07:31
(http://ivo.bg/)

Какво доведе вожда Ердоган в руския северен вигвам

По израза на коментар, публикуван от Дойче веле, Турция и Русия просто са заровили томахавките. И нищо друго не се е случило.

Да продължим “този ред на мисли” в индианския им контекст.

Вождовете Путин и Ердоган изпушиха лулата на мира.

Преди да заровят томахавките,  вождът Ердоган – Белият полумесец, клекна край “Турски поток”  и лично на Путин – Двуглавия орел.

Двуглавия орел му поиска откуп от два скалпа. Това била цента да спрат да го наричат “маймуна” в страната на русите червенокожи. Речено-сторено.

Изпадайки в миролюбив транс, напушен от лулата на мира след войнствния опит да бъде нескопосано скалпиран от собствените му воини, Белия полумесец размаха томахавката над главите на турските военновъздушни ястреби, свалили един руски сокол, за да угоди на вожда Путин и да бъде поканен от него в северния му вигвам. Скалповете на двамата въздушни бойци ритуално бяха предадени на Двуглавия орел като знак за помирение с неговото племе, което допреди някоя и друга луна масово наричаше турското племе “ фашистки маймуни”.

Двамата вождове дълго обядвали на трапеза, украсена с техните ликове. В приказките на руското племе такива пиршества завършват с “ и аз бях там, ядох и пих, и по брадата ми тече…” , но нищо не разбрах, добавят съгледвачите от всички племена, които се опитват да разберат какво точно се е случило при синовете на Великата мечка.

Според коментара в Дойче веле, станало е едно нищо. Само заровили томахавките. И изразили пожелание руското племе, поемайки по Турския поток на юг, да се завърне по местата, където зачервява кожата си  в топлите месеци на годината, обслужвано от турското племе.

Какво тогава доведе вожда Ергоган в онзи северен вигвам на поклонение пред синовете на Великата мечка? Не ще да е била огнената вода. Едното “нищо” ли?

Явно онова, което събра тези вождове, е омразата им към бледоликите и в това са си лика-прилика, като два руско-турски чепика.

Аз казах “хау”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване