08/23/16 11:48
(http://ivo.bg/)

Разкриха подкупен от Русия голям американски “полезен идиот”- кога ли ще се случи и с българските идиоти на руска хранилка?

Мразя да цитирам Ленин, но злият гений на най-голямата социална пандемия в човешката история, разпростряла се на една шеста от планетата, а след това и върху половината от нея, не ми оставя шанс по отношение на подигравките му по адрес на алчните западняци ( самият той е бил подкупен от германското правителство с вагон злато, за да разлага руската армия и го е направил по много полезен идиотски начин в полза на вражеската държава, както е известно отдавна). Нарича ги “полезни идиоти”.

Лакомията на благоденстващи иначе полезни идиоти, като най-дълголетната медийна звезда на Си Ен Ен Лари Кинг, явно не се лекува с още и още подкупи, сервирани от режими, готови да плащат за неговата “запазена марка” в журналистиката, продадена днес директно от този цар на интервютата директно на Кремъл.

Истината обаче, поне в американския случай, излиза наяве. Кога ли у нас положението в това отношение ще стане “американско”? Продажниците тук са напазарувани от руските си купувачи на цели редакции и дори не се опитват да си прикриват руската срамотия с някакво прозападно смокиново листо. Видя се и от коментарите на уж спортните уж български кометатори от Рио, които (почти) вкупом си падат по телевъзторга от всичко руско, показано в Бразилия след като на косъм се размина забраната за участието на руската команда, уличена като производна на държавно спонсорирана политика на дрогирането на спортистите ( как ли се е стигнало до решението на МОК все пак да остави федерациите да решават сами дали да забранят на руснаците участието и така да закобиколят уличаващия доклад с доказателствата за руската държавна политика да се тъпчат руските спортисти с допинг?).

И което е по-лошо, робията на проруската лакомия не се смята за нещо необикновено и достойно за презрение у нас. Напротив, вече и в новините на БНТ открито слугуват с нова рубрика ( без изрично да я оповестяват) за красотите на Москва и прочее хубавини , сделани в СССР и нейния приемник Путинова Русия. Не сте ли забелязали? Ами пуснете си телевизора в централно информационно време и непременно ще ви сполети, без никакъв инфомационен повод, някой възторжен репортаж за прекрасното московско метро и т.н. Няма безплатна вечеря ( на трапезата на руската пропаганда, зад която стои прословутата руска щедрост в раздаванто на порциите) в 20 ч., но и няма кой да поиска сметката на когото трябва в тази търговия с руско влияние.

 

Известният американски журналист Лари Кинг е взел подкуп от 225 000 долара от черната каса на Партията на регионите на избягалия в Русия бивш украински президент Виктор Янукович, съобщи украинският депутат Сергей Лешченко.

Парите под масата са били дадени на Кинг, за да вземе интервю от тогавашния премиер Никола Азаров, потвърди и Севгил-Мусаев Боровик, главен редактор на интернет изданието “Украинска правда”.

Интервюто е било много “задълбочено”. Първият въпрос е бил: “Какво харесвате във вашата работа?”, а вторият “Какво не харесвате във вашата работа?”. Премиерът отговарял и на двата въпроса как строят в Украйна футболни стадиони, пише изданието “Интернешънъл бизнес таймс”. А когато Лари попитал: “Защо влязохте в политиката”, Азаров отговорил: “Това е мъдър въпрос”.

Разкритията около плащането на голямата сума на американския журналист дойдоха покрай разследването на ролята на Пол Манафорт в управлението на Украйна докато е бил съветник на Виктор Янукович в периода от ноември 2007 до октомври 2012 година.

За това време US лобистът е получил 12,7 милиона долара от черната каса на Партията на регионите. След това разкритие Манафорт бе уволнен от кандидат-президента Доналд Тръмп, чийто шеф на предизборната кампания беше от няколко месеца.

От Националното антикорупционно бюро на Украйна разпространиха в петък 19 страници от разследването, в които личат тайните преводи. Не всички пари обаче са отивали в джоба на Манафорт уточняват следователите. Много от тях са били получавани от подставени лица.

Големи суми от Партията на регионите е прибирала и германката Ина Кирш, която е ръководила Европейския център за съвременна Украйна. Съучредители на центъра са били трима депутати от партията на Янукович.

Все още няма официално обяснение или опровержение от Лари Кинг. Неговото предаване “Лари Кинг лайф”, излъчвано по Си Ен Ен, е вписано в книгата за рекордите Гинес, като предаване с най-дълъг живот в ефир.

Кинг е направил над 50 000 интервюта и почти няма политик или известен бизнесмен по цял свят, който да не е сядал на “горещия стол” срещу Лари. След повече от 25 години Кинг напусна телевизията през 2010 година.

В момента Лари Кинг работи за финансиратия от правителството на Русия пропаганден канал RT – “Русия днес”.( kafene.net)

 

Putin bei Larrry King

 

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2015/12/12/ruskata-televiziia-rt-navyrshi-10-godini-lari-king-pokani-vl.1414392

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване