08/26/16 15:05
(http://ivo.bg/)

Бойко затвърди образи си на гълъб- вече и пощенски

Нашият премиер Борисов е странна прелетна птица в европейското ято. Все повече изгражда образа си на гълъб. Първо действие на това представление беше декларацията му по повод желанието си да вижда гларуси и чайки над Черно море. Каза , че не е ястреб ( по отношение на Русия), реагирайки болезнено миролюбиво на състоятелната, но несъстояла се идея за общ флот с други натовски държави в региона.

Ето че днес, след като отлетя за Турция, Борисов се кани да изиграе ролята и на пощенски гълъб, който да занесе турско послание в сърцето на Европа- нещо като прокурора Филчев, който също разнасяше послания ( на Путин до София ) макар това да не му е работа.

Ето с какво нагърбва пощенския си гълъб премиерът на Турция Бинали Йълдъръм. Като приносител на турската воля Борисов е упълномощен да предаде словата на възложителя на Ангела Меркел, при която отлита в Германия след като мигрира за кратко до Турция.

“Искаме нашите европейски приятели да разберат, че вече настъпи времето да поемат повече отговорност във връзка с мигрантите. От жизнено важно значение е в края на месец октомври да влезе в сила споразумението за либерализиране на визовия режим. Ако споразуеменията за реадмисия и либерализиране на визовия режим не бъдат изпълнени, това ще постави Евроопа пред един огромен риск”, преразказа посланието си турският премиер Бинали Йълдъръм, подчертавайки, че е разяснил в подробности какво иска да каже на неговия приятел ( определеието е негово) Бойко Борисов.

Йълдъръм, цитиран от информационните агенции, изрично подчертава, че Борисов е куриер, натоварен да предаде думите му на своите европейски събеседници.

От своя страна нашият гълъб отклива радушно и подчертава, че старателно си записал какво да предаде.

 

“Имам доста послания, които да споделя с колегите. За да бъда точен, съм си ги записал. Защото България и Гърция са първите изключително уязвими държави. Тук става въпрос за истинска европейска солидарност. Солидарност и с нашите съседи като ЕС”,  цитиран е да отговаря с готовност Борисов.

 

a6e580124d16ff174db592410037ac61_XL

За нас остава гордостта, че ни е оказано такова високо доверие от Високата порта, която стори такъв ихтибар ( уважение на арабски и турски) на нашия гълъб в момент, когато руската благосклонност към “ислямските фашисти” ( както наричаха турците в Ердоганова Турция до вчера в Русия), явно осигурява попътния вятър за полета на нашия миролюбец. Ето така намеците на Борисов, че Турция се меси в България, останаха в миналото, когато руската пета колона у нас тръбеше това след внезапния срив в руско-турските отношения, оказал се мимолетна буря в отношенията между наследниците на евразийския колониализъм.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване