09/14/16 10:00
(http://ivo.bg/)

От вандалския русофилски ак(т) на Копринка мирише на режисирано разграничаване от него

-e1431326700286 ruski_sabor

 

НА ДВЕТЕ СНИМКИ: СБОРИЩА НА СЪВЕТОФИЛИ В БЪЛГАРИЯ- ПРЕД ПАМЕТНИКА ИМ В СОФИЯ И КРАЙ КОПРИНКА. ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ!

“Крайно време е отношенията ни с Русия на СТЪПЯТ ( курсивът мой-бел. авт.) на една открита, ясна и прагматична основа”, заяви Румен Радев, русофилският кандидат за президент на България на русофилското сборище край язовир Копринка на 10 септември.

Думите му се възприеха като сигнал за атака, за преминаване от думи към дела. Наистина СТЪПИХА върху европейското знаме. Радев се направи, че не е видял.

Радев спусна опорните точки пред представителите на руска пета колона на трибуната и в подножието й. Не пропусна глупавата мантра за “необятните руски пазари”.

Това е стара съветска лъжа. Съветофилите я възпроивеждат и днес, “бъркайки” необятните руски простори с необятните европейски пазари, част от които сме днес въпреки погрома върху българската икономика, кастрирана десетилетия наред от съветските поръчки за нискокачествена продукция, произвеждана с нискокачествени съветски технологии.

Русофилите обаче “бъркат” само на думи. На практика безпогрешно избират за себе си и децата си качеството на живота, стоките, образованието, технологиите и туристическите услуги на развития Запад пред онова, което им предлага в това отношение необятната руска пустош.

В името на политпечалбата от метаните пред остатъчната русофилщина по нашите земи обаче вождовете на петата колона се правят на слепи. Включително пред руския казачок върху европейското знаме, разиграл се пред очите им.

Бившият генерал Радев, който предполагаемо трябва да има орлов поглед на пилот, не “забелязал” какво се случва на метри от него.

Др. Корнелия Нинова, млада и очилата,-също.

Зад лявото рамо на Радев на трибуната наднича и незрящият за скандала виден пратник на ГЕРБ, депутатът Красимир Вечлчев- видно от видеото . http://www.faktor.bg/novini/balgariya/81469-rusofili-ritualno-tantzuvat-varhu-znameto-na-es-s-ninova.html%7D

“Проглеждането” на (съ)участниците в позорното събитие започна от върха на “Позитано” на следващия ден. Партията, която даде свидния си лидер Сергей Станишев на европейската партийна бюрокрация, първа се сепна, че е неудобно да тъпчат ръката, която ги храни и съответно се разграничи от тъпченето на европейската символика.

Руският кандидат за българския президентски пост Радев беше пуснат според стъпаловидния график на разграничаването да направи същото ден по-късно.

На третия ден, според този съгласуван дневен ред, от ГЕРБ се възмутиха също. Но не от присъствието на своя представител Красимир Велчев, а от това, че и от БСП не са реагирали на момента.

Велчев , като един граждан за европейско развитие, би могъл да напусне възмутен на мига сборището, което е уважил. Едно е обаче да правиш мили очи от трибуната на онези, които те освиркват и замерят от безопасно разстояние, а друго е да минеш през техния шралир като провинил се руски войник, подлежащ на бой с пръчки от съмишлениците, които изискват от съюзника си ГЕРБ пълно преклонение пред Русия, а не само половинчато възхищение от всичко руско, демонстрирано от Бойко Борисов и неговите (уж) десни ръце в уж дясното пространство.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване