09/21/16 12:50
(http://ivo.bg/)

В Русия се присмиват на разбунения кошер от руски държанки в България

Никога от началото на съветската окупация до ден днешен съветско-руски политик не е казвал така откровено истината за отношението на руснаците към България като към стока. Направи го за първи път депутатът Пьотр Толстой.

Поразителен е ефектът от откровението му, но не сред българските “русофоби”, които винаги са твърдели, че лицемерната лъжа за безграничната руска любов към България е резултат от пресметлива пропаганда, която цели да умилява лековерните и обогатяващите се от това лъготене българи.

Най-малко са изненадани българите, живели, учили или работили в СССР и Русия- друг е въпросът кой колко се осмелява да сподели тази “тайна”. Каквито и привилигии да са имали някои от тях, както и да са били обгрижвани в процеса на пазаруването на душите им, няма българин, който да не знае истинското отношение на руснаците към българите, изразено най-после открито от един руски хулиган по манталитет, издигнат на висок партиен пост в управляващата партия на хулиганстващия в международните отношения Путин.

Най-много и най-силно се засегнаха путинофилите у нас. Дръпнаха им черджето от Русия, на което се кланят като мюсюлмани към своята източна Мека. Направо им призля да бъдат изобличени като стадо за продан, което може и да бъде разфасовано за кюфтета и кебапчета, ако продавачите решат, че така им е по-изгодно на русофилските сборища в България.

 

Как смее този Толстой да казва истината, възмутиха се силно и очевидно искрено ( най-после) най-напред в русофилските среди у нас. Надпреварват се пред смълчаната си путинофилска аудитория да се хвалят към кой пръв е скръцнал със зъби ( от безопасно разстояние) на руснака. Накрая към този хор от вбесени другари и другарки се присъедини и Борисов с твърдението, че много се ядосал на руския депутат понеже 1300 години никой не ни е купил ( досега, вече е купил половината Черноморие тъкмо по време на неговото управление).

Парадоксално, но “русофобите”, като външният министър Даниел Митов, пледират да не обръщаме особено внимание и подсказва на Москва да стори същото. Десният Радан Кънев също вмъкна в изявлението си, че положението с руското пазаруване било същото и в редица западни страни ( не като оправдание, а като нещо, което не е голяма новина- факт и аз това казвам, Толстой просто плю на досегашното руско лицемерие и разбуни руския мравуняк в България с това).

А в Русия се забавляват с “ажиотажа” тук. Какво толкова е станало, след като Толстой е казал и истината и дори е спестил факта, че половината, а дори 80 на сто от морското крайбрежие на България е изкупено вече от руснаци, както пише един руски вестник. http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ruski-vestnik-Piotr-Tolstoj-obidi-Sofiia-kazvajki-ochevidnoto_636445.html

В руската статия малко грешат, като твърдят, че българското Министрество на външните работи било реагирало. Няма такова нещо. Министър Митов принизи реакцията до лично мнение във фейсбук. Но за останалото руснаците са прави да се подиграват: българите се продават и нямам какво да се оплакват от този факт.

Апропо, Русия е на път да постигне старата си имперска цел да завладее тъкмо крайбрежието на Черно море, населено с българи, за да си осигури коридор към Цариград. Това е стара руска мечта. При всяка руско-турска война от Екатерина Велика насам руските войски целенасочено са отвеждали десетки хиляди българи със себе си обратно в Русия като работна ръка, но и с цел да обезбългари около 300 километра в дълбочина територията покрай Черно море на север и на юг от Балкана, която да служи при следващия поход като плацдарм за настъпление, военен коридор към Босфора без да има опасност един ден местното население да създаде своя държава и да се превърне в пречка за тази имперска цел.

За огромна изненада на завоевателите, преоблечени като освободители, българите все пак успяват да създадат своя държава пряко волята на Русия и особено на нейния император Алексъндър III Българофоб, заплашващ през 1886 г. българското Черноморие с десант, но принуден да изтегли флота си под единодушния международен натиск на цяла Европа, симпатизираща на българската борба за независимост от Русия по онова време.

Колкото до това, дали въпросът е важен, то отговорът е еднозначен: най-големият проблем пред модернизацията и оцеляването на България е свързан с с бурния руски корупционен натиск, който заплашва не само българската държавност, но и разяжда отвътре българското общество, опитвайки се да превърне колкото се може повече българи в зависими държанки на Русия.

Държанките, както е известно, дори и да родят дете на своя “благодетел”, то обикновено остава незаконно и не се ползва с правата на наследник. Освен ако бащата не го припознае. Което предстои да се случи на следващия етап от пълзящата руска заплаха за оцеляването на България, окачествена в един изтекъл в медиите таен американски дипломатически доклад като държава, “полегнала между Лукойл и Газпром” ( според автора на доклада посланик Нанси Макълдауни) .

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване