09/21/16 16:20
(http://ivo.bg/)

Война и примирение по (днешния) Толстой

Кихне ли Москва, София се разболява, шегуваха с нас подигравателно по света по времето на пълното колониално подчинение на България на СССР.

 

Явно промяната днес не е много голяма. Руският депутат Пьотр Толстой се бил пошегувал само, когато каза (истината), че половината българско Черноморие е купено от руснаци и предстои и останалата част от страната да бъде напазарувана също. Това твърди самият той на третия ден, след като “шегата му” се възприе напълно сериозно в България по простата причина, че се базира на известния факт за разпродажбата на България срещу рубли, но досега Москва не се хвалеше с този успех, а в София се правеха, че не разбират какво става.

Толстой кина най-напред войнство и настана война в София. Сега киха моролюбиво и това вещае мир, по-точно примирение. Война и мир у нас по днешния Толстой. Класика!

Резултат от шегичката на Толстой беше вълнуващ за българските путинофили, които се почувстваха предадени от Москва чрез публичното деклариране на презрението към българите, което е тайна иначе само за малоумните у нас. На русолююбието беше нанесен удар по честолюбието: хем служат вярно на чмуждата си родина, хем господарите им им се присмиват, че са продажници, отнемайки им възможността да продължат да лъжат колко много ни обичали “братушките”, за да оправдаят собствената си раболепност пред тях.

С изявлението си Пьотр Толстой ( вероятно посъветван от високо място), връща надеждата у покрусените русолюбци тук, че “само” е постъпил господарски. Само се бил пошегувал ( в частта за намерението да бъде купена останалата част от България, защото за вече напазаруването шега няма- факт е).

Толстой да не е първият шегаджия на власт в Русия? Например вицепремирът Дмитрий Рогозин час по час се шегува с целия свят- ту с коледни картички, на които са показани руски балистични ракети, които е готов да им изпрати като подарък ( нали е шеф във военнопромишления комплекс на комплексарска Русия). Ту с това, че щял да прелети над Румъния с бомбардировач, щом не го пуснали с граждански полет. Ту пък друго нещо ( една путинолюбива коментаторка у нас каза по местна телевизия, че не бивало да му обръщаме внимание, защото той си бил такъв, малко нещо хулиган, сладурът му със сладур).

На Толстой му е толкова смешно обаче, че отказва да се извини, защото не можел да се извинява за хумора си. Нормално е за един толкова виден руски “аристократ” ( за какъвто го обяви главният специалист по истеризирането на историята у нас Божидар Димитров). Когато си ритнал купичката на просяка и си го настъпил по ръката, няма нужда да му се извиняваш. Той пак ти е благодарен за подаянието.

Ех, какъв кеф, какво облекчение ще настъпи сред русолюбците тук. Ама и някоя рубашка ще трябва да си разкъсат от (само)съжаление, че са побързали да се разграничат от толкова виден шегаджия, който не искал да ги обиди.

Че те не се обидиха! Той нещо не е разбрал. Уплашиха се, че вече дотолкова не им цепят басма в Москва, че ги разголват като роби на пазар. И им пробват зъбите, за да хапят с тях евроатлантическия враг ( както препоръча посланик Юрий Исаков).

А може и да се притеснили както във вица за Пена, която мразела груповия секс, оти мое да я пропуснат в калабалъка.

Шегувам се, де.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване