09/26/16 14:07
(http://ivo.bg/)

Опровержение в ivo.bg : Гагарин е летял в космоса

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1504-2016-gagarin-conspiracy

 

Нека побеснелите от омраза съветолюбци, които ме заляха с тонове лични нападки ( макар да не съм автор) във връзка с публикуваната от мен статия за Гагарин, да не бързат да се радват на факта, че давам този път трибуна на обратното мнение. Няма как да си го припишат като някаква своя “победа”, защото става дума за победа на разумния диалог, какъвто те не могат да водят по дефиниция.

Начинът, по който авторът на обратното мение се е аргументирал – достатъчно убедителен или не, би трябвало да е поучителен тъкмо за фанатичните следовници на култа към всичко съветско и руско, които боряват с понятията на вярата и съответно първосигнално включват на режим “бяс”, когато някой им посегне на тази вяра, стъпвайки най-малкото на принципа на Декарт, върху който се гради цялата западна цивилизация: правото да се съмняваш. Нещо, което на източната нецивилизованост не е дадено и бива анатемосвано от амвона на самодържието, диктатурата и мракобесния консерватизъм.

И още нещо: проруските фанатици се скъсаха да ме призовават да напиша как американците не били стъпвали на луната. Чрез този рефлекторен антиамериканизъм те лекуват лек  болката, която изпитват лично, когато настъпиш гроба на СССР.

Има и трети, “най-любим” за мен метод на самолечение, който си прилагат наранените нашенци, които се чувстват осиротели от “посегателствата” срещу паметта на “Великия Съветски съюз”. Това е спасителното за изпадналия от каруцата на  модерността Байганьовец възклицание  “всички са маскари” ( но най-вече американците). И руснаците и американците били еднакво лъжливи ( за космическите си постижения включително). Приравняването на съветския труп към доста жизнените САЩ, които не само не загниха от предсказанията на комунистическите шамани, но увеличиха още повече преднината си пред кретащата на опашката на модерния свят Русия, чиито граждани ( намалели с още 5 милиона през последните 7 години) са петимни да избягат на Запад с милиони ( и го направиха при първа възможгност). Американският магнит кара някаква стрелка в мозъците на русолюбците да превърта със скоростта, с която Русия се топи демографски. Ето защо в Москва и в средите на петата й колона унас стискат палци на Доналд Тръмп да разгони фамилията на пустата Америка. Само така ще им стане хубаво.

Статията на Светослав Александров, линк към която препрати в ivo.bg читател на блога, може и да не убеди несъгласните с нея, но е убедително доказателство за възможността да се води спор на вълните на рузума, а не със средствата на примитивните нападки на лична основа. В този смисъл публикацията е по-скоро косвен удар срещу русолюбците, които в огромното си мнозинтво не са в състояние да разсъждават със своите глави и да защитават позиция без да се проявяват като елементарни агресори- такива, каквито са и духовните им господари и материални спонсори.

Приятно четене на любителите на истинския плурализъм, какъвто привържениците на заплахите и оплюването на приносителя на “лошите” за тях новини не могат да бъдат.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване