10/04/16 13:29
(http://ivo.bg/)

Борисов продава зад евроатлантическия си параван България за “някой лев” по-ефективно от внука на Лев Толстой

Както написа бившият ни посланик в Москва Илиян Василев- никой, дори и от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов, не знае за какво си  говори той с Путин ( например по телефона, какво остава за някоя от аудиенциите, измолени от българския васал при самодържеца). Никой, освен самият Путин, разбира се.Той (почти) го е издал в официалното събщение за последния им телефонен разговор.

http://boikob.blogspot.bg/2016/10/blog-post.html

За какво точно са се спазарили двамата няма да научим в подборности. Научихме обаче достатъчно от факта, че Борисов премина в открита атака срещу “ястребите”, т.е. срещу онези у нас, олицетворявани от президента Плевнелиев в представите на Путин и Борисов, които си позволяват да не са едно мнение с Кремъл. Съответно от Кремъл вече претендират България да се върне под руско влияние официално, като за целта трябвало да бъде намалено американското присъствие ( на пректика България да напусне НАТО).

По-скромното ми мнение в това отношение е по-добре да имаме на власт отявлен путинофил, отколкото негов диверсант, какъвто е Борисов. Откровеният следовник на култа към Москва поне би възмутил повечко българи, както успя да стори руският депутат Толстой с наглото си изявление за пазаруването на България. Докато Борисов невъзмутимо се прави на евроатлантик, продавайки зад този параван България на Кремъл по-ефективно ( за “някой и друг лев”) от наследника на Лев Толстой.

 

Впрочем самият Борисов не се сдържа да не се похвали, че решавал успешно въпроса по обезвреждане на ястребите у нас заедно с президента Путин и премиера Медведев. Не ни оставя място за съмнение. Говорейки по безпрецедентно безпардонен дори и за него начин срещу президента Плевнелиев, Борисов заявив във Варна:

“Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз, и президентът Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата” http://www.mediapool.bg/borisov-zalaga-ostavkata-si-pri-zaguba-na-parviya-tur-ninova-uvarta-news254732.html

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване