10/05/16 16:59
(http://ivo.bg/)

Украински патриоти, ранени от руски агресори, се лекуват у нас тихомълком в губернията на ББ ( Бойковата България)

Нека ви кажа защо публикувам съобщение на украинското посолство, в което се съобщава за нещо, което не съобщават българските медии. Не само заради това, че мълчанието на българските медии за подобна новина е потвърждение за факта, че тук доминира “руската гледна точка”.

Най-изобличаващото обстоятелството в тази публикация е фактът, че България на Бойко Борисов играе двойни игри. Иска да е като една “западна” страна, която се мъчи с нещо да е полезна на украинския обект на руската агресия, но същевременно го прави тихомълком. За да не дразни Путин, какъвто е приоритетът на премиера Борисов.

Апропо, не се дразнете от несъвършенствата в съобщението на украинското посолство по отношението на българския език. Ако това е проблем за вас, опитайте се да си спомните някога руски началник на България ( посланик, политик , олигарх и тн.), да е правил опит да се изразява поне малко на български език. Не може да си спомните? Вината не е ваша. Ще ви олекне ако си признаете, че няма как да имате такъв спомен.

Посолството на Украйна в София:

“На 4 октомври на Софийското летище пристигна поредна група на украинските военнослужещи, ранени на линия на фронта с руско-терористически войски в Източна Украйна. 10 украински военни ще имат възможност за рехабилитация в госпитал при Военно-медицинска академия към Министерство на отбраната на Република Бьлгария. През 2015 година 18 украински военни имаха възможност да подобрят здравословно си състояние след страшни травми от експлозии на мини и ранения от други видове на въоръжение. За 2016 г. се предвижда, че 30 украински военнослужещи ще се запознаят с гостоприемство на България, и високия професионализъм на българските доктори както и уникалните свойства на българските термални води. Групата я посрещна Посолство на Украйна и представители от украинската общност, по точно сдружение “Мати Украйна” в Република България.

 

По този повод Временно управляващ в Посолството коментира: Украйна е много благодарна на България като членка на ЄС и НАТО, за подкрепа и съдействие при реализация на такива проекти, които на практика помагат и на Украйна, и конкретни украинските граждани, в случая военнослужещи. Тези хора на практика знаят какво означава да браниш собствената си държава, да защитаваш демократия и правния ред, да осигуриш мира и спокойствие на роднини и съгражданите си. Ние сме много благодарни на тях, понеже те защитават не само Украйна, но и цялата Европа от разрастване на агресия и ‘сиви зони’, в които се превърнаха окупирани и престьпно анексирани територии.

”Потенциални заплахи”, за които много се говори по темата на засилване на сигурностния капацитет на ЕС и НАТО – това е всекидневна реалност за украинците през последните 2,5 години, която взе животи на хиляди цивилни и военни.

Украйна в момента най вече иска мир, но за съжаление Минските споразумения не се изпълняват. На 21 септември в рамките на подгрупа по сигурността на Тристранна контактна група в Минск беше взето Рамково решение за оттегляне на техника и сили в района на три населени места – Станица Луганска, Золоте, Петривске. Въоръжените сили на Украйна стриктно се придържват към режима на приостановяване на огъня, но руските окупационни войски в течение на три последни денонощия продължиха да обстрелват позиции на украинската армия както и обстрелват собственни си позиции с цел да дискредитират Украйна.

Поредни доказателства за опасност от заплашваща политика на Кремъл са представени на 28.09.2016 в резултат на работа на Обща група за разследване на сваляне на малайзийския самолет МН17, с което се подтвърждава че 1. Като причина на сваляне на самолета беше експлозия на бойната част на ракета “БУК”. 2. Маршрут на вкарване на ракетно-зенитния комлекс на контролираната от проруски и окупаторски войски територия беше през украинско-руска граница, която се контролира от боевиците. Това трябва да се отчете в следващо криминално разледване и съдене на виновни за отнети животи на 298 невинни пасажири както и многобройни невинни жертви в Украйна.

Ние трябва да сме единни в сътрудничечтво, взаимно подпомагане в нашите действия с цел да спрем агресия и заплахи, които излъчва ръководството на Русия, грубо нарушавайки международното право и приети норми след Втората световна война.

http://bulgaria.mfa.gov.ua/ua

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване