10/06/16 15:58
(http://ivo.bg/)

Винету изригна срещу Бокова като вулкана Бококатотуримупепел

С уговорката, че не съм щастлив да пиша трета статия за два дни с акцент върху незаменимия ни Бойко Борисов – сякаш е център на “моята вселена”, се налага отново да реагирам. Този път ме предизвика с новата качулка, която си наметна след дъжда от предупреждения какъв таралеж си е напъхал гащите с номинирането на Бокова за ООН.

Позволявам си аналогията с бодливото животно, за да ме разбере. Защото нему принадлежи изисканата фраза за недосегаемия за критики Цецо – да се опитваш да го притискаш било като да мачкаш таралеж с голо дупе, каза Борисов пред смаяната от разкрепостеността му българска публика при едно негово посещение в Германия по време на първия му премиерски мандат..

Като един истински Винету, който стоически търпи болка, Борисов издържа от януари досега въпросния таралеж. Даже изглеждаше , че му е хубаво- вижте му снимките с Бокова.

 

f3ff170343238e63a6099ada16c9a857

 

 

Едва днес, когато говорителят на московската пета колона в България и негов стар съзаклятник в политико-икономически интриги Георги Първанов му поиска оставката заради Бокова, премиерът Борисов се присети, че Бокова била нахална и била от комунистическа фамилия. Но дори и в тази ситуация не посмя да спомене името на Първанов, използвайки символиката на алюзията, с която да ни остави да познаем на кого дължим лукса да бъдем осъдени да плащаме на Русия огромни глоби.

Досещаме се. Но е позорно, че Борисов продължава да щади своя съзаклятник и да не смее да го посочи поименно дори в ситуация, когато старшият му побратим вече го пъди от поста му заради несправяне с работата.

Изобщо няма да споря с Борисов ( мачка ли се такъв великан с голо перо в някакъв си блог!), макар този тон на уязвено величие да не отива на един премиер- особено на “галант”, който обича да прегръща де що жени види около себе си, да целува ръце ( най-вече на руския патриарх) и да го целуват папи по главата.

Въпросът е защо чак сега Борисов изригна като вулкана Пококатепетъл ( в превод от езика на ацтеките на банкянски диалект- като Бококатотуримупепел.

Изригването не е само заради дълго стаяваната болка, причинена му от най-унизителния шамар, който е получавал в качеството си на български владетел от истинска представителка на червената аристокрация, сродна душа на неговата приятелка Евгения Живкова. Нито злобата на бодигарда от обслужващия персонал на комунистическата фамилия номер едно в България е водещата емоция при него- макар със сигурност да прозира от неговата първосигналност.

Основната движеща сила, заради която Борисов изригна като тапа от топло съветско “игристое” газирано вино днес, е в невъзможността да се изрепчи на Началника в Москва. Както винаги се прави на мъж ( не случайно на струната за неговата мъжественост свирят от БСП и АБВ, където му познават отлично нрава) срещу един паднал опонент, но да посочи кремълският ментор на Бокова като опората за нейното нахалство да не се оттегли, когато българското правителство поиска от нея това, Борисов просто не смее.

На това се дължи закъснялото му “прозрение”  за нейното нахалство и за произхода й от комунистическа фамилия, сякаш тя току-що е разкрита в това качество от него.

Пък и има и друго: представяте ли си, колко несправедливо се струва на Борисов, който наистина се изживява като бащица на нацията, да се откаже от в кърпа вързаната му заслужена почивка на президентския трон, гарантирана за 5 години напред, а вместо да оценят саможертвата му, другарите от петата колона му казват да пусне премиерския кокал, за да направи място на друг гладник, когото те посочат. Как да не се газира?!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване