10/24/16 09:31
(http://ivo.bg/)

Борисов най-чист, най-демократ, най-ироничен, но само послъгва редовно

“Великият комуникатор” Бойко Борисов, за какъвто го обявяват платени ласкатели, без да иска направи няколко самопризнания тази сутрин в интервю за Нова телевизия. При това го направи с явното самочувствие, че не могат да го поставят натясно каквото и да говори ( в стила на Доналнд Тръмп , цитирам по памет: “ и да убия сега 50 души на Бродуей, хората пак ще гласуват за мен “ ).

Борисов изпадна в противопречие със себе си по въпроса за отношението му към президента Плевнелиев. Първо каза, че президентът бил допуснал  “единствена грешка , когато каза , че сам има повече гласове от ГЕРБ и аз тогава му се обадих веднага да му кажа…”. А после включи Плевнелиев в списъка на номинираните от “кръга Капитал” за първия му кабинет , които той изгонил:  „като се почне Дянков, Трайков, Караджова, Плевнелиев“  и реално са участвали в управлението „докато не им видях акъла и ги изгоних“.

Бинго! Значи не е “съвсем” вярно, че Плевнелиев е пожелал да не се кандидатира, а направо е бил “изгонен” от Борисов (от възможността да го направи дори и да нямаше лични причини да се откаже от втори мандат).

Освен това, желайки да уязви ДСБ, за които уж не иска да говори, толкова му били малки и безразлични, той даде да се разбере, че не те са се отказали да дискутират издигането на общ кандидат за президент, а той им се ядосал и “канцелирал” срещата с тях, т.е. ги е сиктирдосал, но правеше досега всичко възможно да звучи така, като че ли причината за решението да поемат по различни пътища за президентските избори не е в него.

“Мислих си, че имате по-дълбок анализ”, обърна се той към водещия Виктор Николаев по повод изявлението му от преди два дни, в което намекна, че на мястото на ДПС би поискал излаз към властта. “Хубаво е, когато говоря, да ме гледате”, заповяда премиерът. Трябвало да му следят иронията, за да го разберат правилно.

Самият Борисов обаче нямаше “по-дълбок” анализ на множащите се свидетелски твърдения за неговата дълбоко скривана от години връзка с депутата Делян Пеевски. Задоволи се с плитката самооценка: “аз съм толкова чист”. По своята обезоръжаваща елементарна “скромност”  тя се родее с направеното от него определение за саба си от миналата седмица в Брюксел: “аз съм май-големият демократ”.

Да обобщим дотук: Борисов става все по-добър във всяко отношение- вече и с мимика прави политика. “Изпедепцал се е”, демек ( предлагам “изпедепцал” да бъде прието като превод на английската непреводимата еднозначно дума “sofisticated”). Изключително чист е, направо Mr. Clean като Станишев. И е най-големият демократ ( в света, както се подразбира от липсата на уточнение ).

Само дето послъгва редовно и в мащаби, които съответстват на едрата му осанка. Т.е. лъже на едро дори и когато си мисли, че ни осветлява в името на истината, забравяйки, че е говорил наскоро обратното.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване