10/25/16 08:45
(http://ivo.bg/)

Московската група на 20-те ( Г-20) срещу отбора на прозападните демократи в България

Русия не ни е враг, завява днес пред Ройтерс кандидатът на БСП за президент Румен Радев. Същото се чувстват длъжни да декларират и всички останали от Г-20, групата на 20-те повече или по-малко прононсирани борци за повече дружба с Москва сред общо 21 кандидати за български ( а не няка по дефиниция проруски) президент. От Марешки, през Радев ( и готовата да работи срещу санкциите Цачева), до Каракачанов- всички от Г-20 излъчват сигнала “Русия не ни е враг”, сякаш някоя институция тук или в ЕС е заявила обратното.

Това е същото като с бежанците. България е на последно място в Европа по брой на бежанци на своята територия, които са практически невидими за 99 на сто от българите. Но битката срещу призрака на бежанците е на първо мято в реториката на всички популисти от Г-20 в кандидат-президентската кампания.

И все пак някои са “по-напред с материяла”, както се казва. Патриотите! Спрямо тях всички останали, които не се обявяваме императивно за патриоти, макар да се смятаме за такива без да си го пишем на челото, минаваме за втора ръка българи, ако не и направо за предатели на “българщинАта”.

Днес въпросните са обединени в един юмрук по подобие на Отечествения фронт, създаден по заръка на Москва. Как се стигна до това да се прегърнат онези, които бяха готови да си прегризат гърлата за по-предно място в т.н. патриотична ниша?

Един спомен от близкото минало:

“Жесток скандал си спретнаха в Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Повод за това стана законопроект за ратифициране на споразумение с НАТО за поддържане на гарнизон и свързочен батальон. „Атака“ отново предупреди, че се готви война с Русия, което възмути депутати от ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Красимир Каракачанов контрира Сидеров с думите, че не бива темата да се използва за евтин PR, тъй като това касае националната сигурност. Той призова депутатите да имат по-сериозно отношение по въпроса.

Волен Сидеров побесня и обяви, че Каракачанов е комплексар и го обвини, че се е клел като агент Иван в Държавна сигурност пред Съветския съюз и Варшавския договор. Сидеров увери, че може с вързани очи да каже, че армията ни е унищожена, макар че не е ходил в казарма. Затова вина имал и Каракачанов, който бил в ОДС, когато армията била съсипана.

Лидерът на ВМРО отвърна на обвиненията с думите, че Волен Сидеров не е ходил в казарма и не се е клел пред българското знаме. “Сидеров се скатал от казармата, понеже бил с десет диоптъра”, обясни Красимир Каракачанов. “Сега как виждате със затворени очи, подигра се лидерът на ВМРО”. Каракачанов се похвали, че е висок 185 см и тежи 124 кг. Сидеров не бил и наполовина на това, а науката обяснила отдавна случаите на комплексарщината на ниските хора.”( Frognews, 8 април 2015 г.)

Не е изминало много време от описаната по-горе случка. В нея двамата “колоси на партиотизма” си мерят заслугите и проблемите в диоптри, сантиметри, килограми и прочее параметри на комплексарщината. Изглеждат смешни, нали. Обаче вече са нещо “друго”.

При тази клоунада щеше да е забавно ( ако имаше кой да припомни в медиите въргалянето на Каракачанов и Сидеров в триците на манежа с ушанки и с червендалести носове), че в речите си по села и паланки пътуващият патриотичен цирк оприличава днес на  клоуни други участници в кандидат – президентската надпревара. http://www.cross.bg/vmro-opasnost-bulgariya-1523597.html#.WA4sUTJh2i4

Какарачанов се е устремил към третата позиция в класацията по електорална подкрепа. Тя е обаче първа по-важност като буфер пред евентуален пробив на единствения автентичен прозпаден кандидат  за български президент Трайчо Трайков. Целта е не Красимир Сидеров да спечели, а на Трайков и Събев да бъде попречено да достиганат до балотаж на президентските избори. Стигнат ли, българите може и да прогледнат, че при съотношението от 20 проруски варианта срещу един прозападен, би трябвало да се обединят около кандидутурата, която ще укрепи прозападния прагматизъм на милионите българи ( заминали на Запад или живеещи в западния материален свят на днешна България, в който няма НИЩО руско ).

Подгласник на Каракачанов е Сидеров чрез Явор Нотев ( Сидеров с човешко лице), адвокатът по делата, заведени срещу  помръкналата  ямболска петолъчка на русофилщината, съдена за хулиганство и прочее простотии. Заради тези преигравания на Сидеров ръката на Москва издърпа за ушите назад в строя на петата колона политика, който си откриваше антиевропейската кампания за евроизборите в Москва. Путин го наказа за лошо изпълнена роля. Разжалва го като  адютант, който да лъска пропагандно чепиците на другаря му от Русе при новото раздаване на картите в българската политика на терена на кремълската пета колона у нас.

Как би могъл Трайчо Трайков да преодолее привлекателността на противоконституционото говорене на Каракачанов и компанията му от “борци срещу циганите” сред толкова много афектирани на по темата за циганите нашенци, мнозина от които основателно се чувстват уязвими за набезите на крадците от ромски произход, с които държавата подозрително нехайно не се справя?

Като казвам основателно, това е факт: пропагандата срещу ромите нямаше да се “кльопа” толкова, ако нямаше видими основания за нея. Друг е въпросът кой и как не се гнуси да я употреби чрез обобщения, които правят тази съществена част от българското население мишена на т.н. виктимизираща реторика, напомняща на онази в един райх, където всички нещастия са били оправдавани със злодейския нрав на едно различно по раса племе, изкуствено присадено на чистата арийска местна почва.

Да си Активен борец срещу циганите ( АКБЦ) в България днес е  най-важното руско “мероприятие”.

Ако българин промълви нещо в защита на най-уязвимите от кастата на недосегаемите ( по аналогия с Индия), т.е. кастата на  “българските индианци”, веднага бива заклеймяван като …слуга на американците ( които иначе биват  обвинявани от същите индианофили у наше село като бели американски гадове, същите като онези каубои, които са тормозили индианците още преди да са си внесли негрите, за да ги бият).

За индианците в далечна Америка можете чуете тук всякакви другарски жалейки, щом за тяхното изтребление са виновни американците ( истината е, че коренното население на двете Америки наистина е изтребено от белите завоеватели, но не толкова с колтове и уинчестери, колкото с донесените от европейците заразни болести, срещу които в “новия свят” хората не са имали имунна защита) .

Но за местните “индианци” днес и тук у нас не чакайте пощада от същите другари. Бледоликите патриоти нахъсват желаещите за битката за скалповете им и това е печеливша тактика в нашия див Изток през 21 век.

Именно антициганската реторика е магнитът, “тайното оръжие”, което патриотарите използват съвсем явно. То бива размахвано с “революционен хъс”  като зов за бунт срещу “циганското иго”. Антициганската реторика осмисля съществуването на днешните “революционери” по същия начин, както нестихващите сражения на антифашистите с фашизма, геронтофилски поддържан на системи с рублопреливане.

Борещите се с фашизма негови наблюдатели, въоръжени с обърнати назад към историята далекогледи, не виждат обаче прояви на фашизъм в лагера на другарите по оръжие сред борците срещу “циганизацията”.

Как мислите, дали другарите антифашисти “случайно” не забелязват, как другарите им антициганисти рушат представата в и за България като държава, която е спасила своите евреи от фашизма ? Използвам нарочно популяризирания по заповед на Сталин универсализиран термин “фашизъм”, непригоден за друго в научния смисъл на думата, освен за италианската действителност към съответния исторически период, но наложен от Коминтерна с цел да служи като гузно смокиново листо на комбинацията от национализма и социализма, каквато е националсоциализма.

Къде са евр(оп)ейските интелектуалци, да се възмутят от ставащото в България?

Всичките ли заминаха за Израел и САЩ или все пак някои от тях, колкото и да са свързани с привилегиите, дадени им от съветските окупатори, пребивават още тук, но се крият от отговорността да отронят някоя солидарна дума срещу демонстративния расизъм на някои днешни фашаги ( ако използвам тази популярна терминология)?

Да продължа ли поименно?

Къде е атлантикът Номер едно Соломон Паси да заеме принципна европозиция ( нямам предвид срещу определена сума евро), поне заради миналато, ако не за честта на евроатлантизма днес? А защо не и заради паметта на спасените в България евреи и заради трагедията на нещастните им съплеменници от периферията на Царството от онова време?

Чудя се какво ли чакат емоционално засегнатите в миналото, за да реагират днес срещу устремилите се към президентската институция туземни патриоти. Те са на ръба да изкрещят “циганите на сапун”, за да да си измият с него ръцете в мръсната кампания и да заслужат своите тридесет руски сребърника както онези в Сребреница, които извършиха геноцид срещу хиляди цивилни заради увереността си в своето етно-религиозно превъзходство над “по-низшите от тях”.

Разликата между умъртвените в нацистките концлагери евреи и циганите е едно към шест. Евреите, жертви на холокоста, са 6 милиона. Циганите, унищожени в нацистките лагери на смъртта по същите причини, като евреите ( т.е. заради тяхната “непълноценност” за обществото на доминиращите националисти-социалисти в тогавашна Германия), са един милион “все пак”.

Не е случайно, видно от линка към сайта на “Атака”, който давам по-горе, че авторите на репортажа от едно село извеждат в подзаглавие най-важното:  борбата срещу мигрантите и “ циганизацията”. Което си е старата нацистско – атакистка тактика на ново двугласие, изпълнявано от “патриотичния дует” на Красимир Сидеров.

Какъв трябва да е отговорът на придържащите се към закона и конституцията Трайчо Трайков и Съби Събев? Как да се преборят с , уви, печелившата не малко проценти циганомразка реторика, направо не знам. Може да изненадам някого, но наистина нямам претенцията да знам решението. Защото всичко описано по-горе се случва публично без каквато и да е реакция от страна на институциите, медиите и неправителствените организации ( уж захранвани от “еврейските капитали”).

Анна Полтиковская обаче написа преди 13 години, че руският народ ( да именно руският народ, не елит или нещо друго), е склонен към фашизъм. После я убиха фашаги. За доказателство.

Ето точният цитат от нейния дневник. Отбелязала си е следното на 23 декември 2003 г. във връзка с едни намерени в Москва в кофи за боклук отрязани глави на мургави кавказци, жертва на масираната расистка пропаганда в Русия срещу кавказците:

“ Такива са резултатите от расистката пропаганда в предизборната кампания. Нашият народ е много податлив на фашистка пропаганда и реагира веднага. По-рано този месец Родина, партията на Дмитрий Рогозин, спечели в москва 15 процента”. ( Анна Политковская “Руски дневник, стр. 56)”

15 процента? Какво съвпадение, горе-долу към това се стреми като постижение на изборите и Красимир Сидеров у нас.

Дано в щаба на Трайков и Събев имат някакво решение за преодоляването на бариерата Красимир Сидеров. Друго, като институционална и медийна реакция- което  е едно и също при нивото на овладяване на меиите от институциите, поръчващи медийната музика у нас, тук не може да се очаква.

Въпросът е затлачен. Може би необратичмо на този етап. Закъснял е с много години, през които Сидеров сееше семената на чуждомразието, напоявано с расистка истерия. Сега кълновете на това залесяване ги обгрижва Каракачанов. Ашладисва ги, наторява ги и ги полива обилно като фиданки на омразата, поникнали под галещите лъчи на премиера-слънце  Борисов, на когото тази вече укрепнала горичка не му пречи самият той да пуска корени по Тодорживковски. Да не се чудим на някой нов “възродителен процес” под неговото гълъбово крило.

Ето как българското ( разбирай путинското) дипломатическо дружество ще обслужи и този путинофилски тандем, както прави само за доверени лица на Москва (  като Ивайло Калфин и Румен Радев, за което вече съобщих, публикувайки съответната покана ):

БЪЛГАРСКОТО ДИПЛОМАТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО И НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ

ИМАТ ЧЕСТТА ДА ВИ ПОКАНЯТ НА СРЕЩА С КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ,

КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

КОЙТО ЩЕ ПРЕДСТАВИ ВИЖДАНИЯТА СИ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ВЪНШНАТА И ОТБРАНИТЕЛНАТА ПОЛИТИКА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

СРЕЩАТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 3 НОЕМВРИ 2016 Г., ЧЕТВЪРТЪК, В 10.30 Ч. В БАЛЕТНА ЗАЛА НА „РАДИСЪН БЛУ ГРАНД ХОТЕЛ”, СОФИЯ.

ФИЛИП БОКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БДД

ЧАВДАР МИНЧЕВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НАМО

Не знам дали западните дипломати са загрижени от “борбата срещу циганизацията” в наблюдаваната от тях България, но българските дипломати с пагони от времето на “соца” определено я обгрижват с подкрепата си за най-видните представители на групата на 20-те проруски кандидати, изправени срещу самотната прозападност на изборите, каквато е в тази кампания ( компания) двойката  Трайчо Трайков и Съби Събев.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване