10/25/16 11:22
(http://ivo.bg/)

Президентът Плевнелиев се озъби на Бойко Борисов

Президентът Плевнелиев многократно е премълчавал заяждания и дори унизителни подмятания по свой адрес от страна на Бойко Борисов ( като репликата на премиера да си “мери приказките за Русия”).  Днес обаче за пръв път му отвърна без заобикалки.

Освен, че отрече да е бил посочван от “кръга Капитал” за министър в първия кабинет на Борисов, Плевнелиев на два пъти призова в изявление пред журналисти в Благоевград, цитирано от БТА, че е “добре премиерът да си спомни” някои неща. Иначе казано, Плевнелиев напомни в лично обръщение към министър-председателя разликата между себе си като успешен мениджър преди да стане министър и биограхията на Борисов , който има доста съмнително минало преди да бъде повикан от господарите си да участва в политиката.

С други думи, Плевнелиев обвини Борисов в лъжа относно истината как е станал министър.

Нещо повече, отричането като косвен начин да обвини в лъжа Борисов, бе надградено от Плевнелиев със следното изречение, спрямо твърденията на премиера, направени вчера в интервю за Нова телевизия:

“За мен посланието на министър-председателя по-скоро няма тази персонална насоченост, всяко негово интервю е предпоследно, в следващото може би ще чуем нещо по-различно, но за мен е важно, че се прави опит точно в сърцето на президентската кампания отново гражданите да не чуят важното, отново да се замерям кой, какво и защо”.

С други думи, президентът казва: не само по мой адрес, той така си лъже.

С това изявление Плевнелиев ( най-после) потвърди дългогодишните твърдения на всички, сред които и авторът на тези редове, че външната обвивка на отношенията му с Борисов е само покритие на истинската им напрегната същност. Това, че е решил да разчупи тази обвивка, е добре за всички привърженици на отвореното общество ( както и да звучи това на петата колона на Москва, която се опитва да лепне произведения в московските лаборатории за опорни точки глупав етикет “соросоид” на всеки опонент).

Радан Кънев избра драстичен ход за окончателно разграничаване от Борисов, като ( съзнателно, според мен), употреби за целта нецензурен израз. Вече никой, включително Борисов, не може да се подхилва за някаква мнима двойна игра. И най-тъпите последователи на теорията, че Кънев само се правел на противник на Борисов, бяха лишени от това тяхно удоволствие.

Ето че броени дни по-късно и Росен Плевнелиев направи нещо подобно по възможно най-ясен, блокиращ внушенията на интригантите начин ( макар и с други изразни средства).

А за всички, които ще побързат да посегнат към аналогията с потъващия кораб и поговорката за това кой го напуска пръв ( по повод разграничаващите се от Борисов), ще предложа друга метафора: само глупаците не режат прогнилия клон, който е надвиснал над къщата им. Ето защо желаещите да отрежат Борисов и да му отнемат възможността за коронния номер да неглижира всеки (в обичайния му стил “кой, бе, Росен ли, какъв разрив, с него се чуваме по телефона”) ще стават все повече.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване