10/26/16 11:25
(http://ivo.bg/)

В рамките на минути Корнелия Нинова си загуби паметта как руснаците си напазаруваха Булгартабак

В интервю за Нова телевизия, в което се предполагаше Корнелия Нинова да отговори на стрелите, изпратени срещу нейната БСП от премиера Борисов вчера в същото студиио, пролича колко много внимава тя да не развали с някоя невъздържана реакция евентуални бъдещи коалиционни отношения с ГЕРБ ( макар да отрече да са били водени разговори за нещо подобно)

Както знаем, Нинова може да бъде много хаплива, когато пожелае. Но на иронията и подигравките по адрес на оглавяваната от нея партия, която струеше от усмихнатата физиономия на премиера вчера в същото телевизионно студио, тя отговори с необичайна за нея сдържаност. Със същата, впрочем, с която Цецка Цачева и Румен Радев си разменяха любезности в рамките на техния дует, обявен предватилено като дебат по Нова телевизия ( за което Нинова обясни, че Радев го направил по този начин като един кавалер спрямо една дама и с това спечелил овациите на публиката, според нея).

От нас се иска да приемем за истина, че способната на ярка политическа агресивност Нинова, проявявана не веднъж, изведнъж се е преродила в своята противоположност и то по адрес на Борисов, който я предизвика с подигравателния си тон, припомняйки, как от БСП са го аплодирали в парламента.

Това е общото ( ми) впечатление. Но имаше и нещо много конкретно, което буквално изобличи Нинова като дисциплиниран “войник” на московската пета колона у нас, макар да не й стигна въздържанието да не признае една истина с половин уста.

Запитана да разкаже защо е била уволнена като заместник-министър на икономиката и енергетиката през 2007 година, тя изпадна в противоворечиие. Най-напред се ожали, че тогава Делян Пеевския я “размазал”  и разкарвал две години по съдилища, изкарал я корумпирана, защото тя отказала да продаде Булгартабак за 100 милиона, за каквито по-късно Бойко Борисов все пак е продал предприятието. “На същите хора”, изпусна се тя да каже.

“Тогава, като зам.-министър от мен се искаше да се съглася да се продаде „Булгартабак”. Казахме „Не” за 100 милиона, защото само в сметките му имаше 600 млн. лв. Уволниха ме. Дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора.”

По-късно Нинова бе попитана да уточни на кого е продаден Булгартабак, но този път тя си прехапа езика и заяви ,че не знаела на кого. Макар да е знайно, че компанията, върху чиято приватизация ДПС повече от 13 години беше наложила вето, премина през 2011 г . в руски ръце без конкурентна оферта и без възражение от страна на Доган ( което е възможно само след постигнато съгласие между него и премиера Борисов- срещу какво ли?).

Че Булгартабак, последният подобен голям държавен монопол в България, ще бъде продаден на руски “стратегически инвеститор”, руските медии знаеха дори още преди това да стане факт. http://www.infostock.bg/infostock/control/news/31984-ruski-medii-bulgartabak-shte-ima-strategicheski-sobstvenik-vtb-shte-go-prodade-na-chasti

Сега се оказва, че Нинова е едва ли не единствената, която в крайна сметка не знае това- и то след като първо призна без да иска истината за “същите хора”. http://www.dnevnik.bg/biznes/2011/10/17/1179622_prikljuchi_sdelkata_za_prodajbata_na_bulgartabak/

Да, Булгартабак в последствие бе продаден от руснаците на Пеевски и както се твърди, от това са спечелили 30 милиона евро. http://dnes.dir.bg/gallery.php?id=16420213#topnav

Какви са отчисленита за намесените в далаверата и защо Нинова изведнъж се изплаши да продължи с признанията- това е въпрос , който би трябвало да бъде повдигнат от онези, които по закон повдигат обвинения. За нас остава само да наблюдаваме как опозиция и власт си взаимодействат и се пазят взаимно, колчем става дума за далавера с руско участие.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване