10/26/16 19:53
(http://ivo.bg/)

Двуликият Румен Радев е окрылен от двуглавия русский орел

Кандидатът на БСП за президент Румен Радев, разчитайки посланието му да си остане за консумация на подобните му и да ги мотивира да гласуват за него като за откровен путинист, е проявил истинската си същност на събитие в Казанлък.

В  зала “ Арсенал”  в града Радев е заявил на 23 октомври пред избиратели нещо, което досега не е споделял така откровено с националната аудитория.

На закритото партийно събрание, каквото на практика е представлявала срещата му, все пак са се “промъкнали” и хора, които се възмущават от негово откровение в подкрепа на руската агресия срещу Украйна. На тях дължа преразказа на онова, което той е казал като за ушите и душите на себеподобните си.

Запитан от местни другари да коментира украинската криза, генералът от резерва, който до неотдавна носеше натовска маска, е заявил, че Украйна трябва да се прости с Крим и да внимава какво прави, за да не й се наложи да се прости и с районите около Донецк и Луганск.

Защо преразказвам ли?

Явно ваятелите на неговия двулик образ са се постарали в публичното пространство да не се появи запис от закритото партийно събрание. Защото номерът им цели събудената руска “спяща клетка” да лицемерничи на национално ниво като привърженик на евроатлантизма по принцип, но при срещите си със съзаклятниците по партийна линия да се нагажда от сърце към онова, което те искат да чуят.

Тази подлост да действа “тихомълком” явно му е присъща. Разбира се не само от факта, че се е спотявал като “натовски” генерал до преди месеци, но и от негово предишно изказване в същата Казанлъшка губерния, отразено в един от русофилските сайтове.

Генерал Радев: Санкциите срещу Русия са вредни за България

Публикувано от: rusofili

12 септември 2016

“Санкциите обикновено се налагат шумно и се отменят тихомълком. Така, според генерал Румен Радев, ще се случи и със санкциите на ЕС срещу Русия. Според него, колкото по-бързо бъдат отменени, толкова по-добре.

Санкциите вредят на народите. Те могат да обслужват правителството, но вредят на народа. Санкциите са вредни за България, каза генерал Радев пред журналисти по време на 13-ия Национален събор „Приятелите на Русия”, който се проведе през уикенда на язовир „Копринка”, край Казанлък, предаде репортер на КРОСС.

Присъствието си на събора на русофилите генерал Радев не обясни така ( така е в оригинала – бел. ivo.bg) : Всички тук са българи и за мен е важен диалогът с българските граждани”.

Ето така води “диалога с българските граждани”  безпартийният, т.е. безпринципният Радев, който се катери по превития столетен гръб пред Москва към върха на държавата. На партийните другари съобщава солидарността си с Путин, а на останалите- солидарността си с НАТО.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване