11/06/16 10:49
(http://fairelections.eu/)

В секция 173, район "Приморски", Варна, раздават бюлетини за двата избора,без да питат избирателя желае ли да участва в референдума

В секция 173, район "Приморски", Варна, отбелязват веднага името на избирателя и в двата списъка и дават бюлетини и за двата избора на всички, без да питат дали избирателят желае да участва в референдума. На забележката ми, че комисията е длъжна да пита всеки избирател дали желае да участва в референдума, член на СИК каза, че имало нови указания това да не се прави и че избирателят сам трябвало да заяви, че не желае да участва в референдума. Заявих, че съм гледал разясненията на ЦИК по националната телевизия, на което ми бе отговорено: "Вие гледате телевизия, а ни сме били тази сутрин на две обучения". Чрез тези действия на СИК в секция 173, район "Приморски", Варна, участието в референдума се приема от гласоподавателите като задължително, което е в разрез със закона и увеличава изкуствено и по недопустим начин изборната активност за референдума.
Публикувана на 11/06/16 10:49 https://www.fairelections.eu/reports/view/876

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване