11/08/16 23:52
(http://ivo.bg/)

Национализмът – (пред)последното убежище на комунизма

http://offnews.bg/news/Temida_18762/Momentat-dojde-triabvashe-da-ubivam-tcigani-zaiavi-ubietcat-ot-Pazar_639513.html

Информацията от горния линк посвещавам на триумвирата Красимир Симеонов Сидеров.

Той е “почти” като онзи между Юлий Цезар, Крас и Помпей в първи век преди новата ера в ромс…пардон,  в Римската империя.

Цезар  е бил политик и пълководец, звезда на римското законотворчество с огромен апетит за власт на всяка (с)цена.

Помпей бил негов прототип от малко по-старо поколение, покорител на древни цивилизации на Изток ( от рая, т.е. от Рим), но и далеч от рекордите на по-младия Цезар в масовото унищожение на цели племена във възникващата цивилизация на Западна Европа.

Крас  пък бил невероятно богат. Как да не се съюзиш с него в един момент!

Тримата съперници се карали жестоко. Досущ като български националисти  спорили кой е по-далеч от правата националистическа вяра. После станали корпоративни съюзници в търговията с влияние за разпределение на имперските порции. Накрая се сбили от лакомия. Докарали гражданска война в империята.

Отплеснах се  с тези нищожества Цезар, Помпей и Крас , които оприличих комплиментарно на нашия велик (анти)ромски триумвират. Виноват!

Връщам се към темата: комплименти за успеха на раздухваната от родния днешен патриотичен триумвират циганофобия Тя вече вдига на оръжие най-чувствителните  защитници на българите от циганите( виж горния линк).

Циганофобията, признавам си безсилно пред фактите, е отлична платформа за гражданска война в утрешна България с участието на едно малцинство, което няма какво да губи и е готово да мре с брадва в ръка срещу калашниците на мнозинството, ако то претвори в дела идеите на арийски чистите български водачи на нацията.

Тази платформа на българския мегапатриотизъм донесе повече от половин милион бюлетини на пъвия тур на президентстките избори на триумвирата Валери Сидеров Каракачанов.

Какво ли ще ни довлачи мъртвото течение на националистическото просветление следващият път, когато тристранният пакт Красимир Сидеров Симеонов направи крачката отвъд пропастта, на ръба на която стои(м)?

Не искам да политизирам разговора ( понеже тук си говорим за история и прочее  безобидни теми), но да попитам все пак: помните ли колко популярно беше да се казва в началото на подарената ни от СССР демокрация, че национализмът е последното убежище на комунизма?

Оказва се, че ( и за това) сме се лъгали.

Национализмът у нас е уникално в човешката история явление, според което тук трябва да обичаш друга нация, за да бъдеш успешен националист на местна почва, добре (под)платен за бъдещи успехи в борбата срещу прозападния просперитет в името на евразийското духовно извисяване.

Навсякъде другаде и във всички времена на това му викат колаборационизъм. Ще рече – сътрудничество с колониализма.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване