11/08/16 14:16
(http://nellyo.wordpress.com/)

Процедура за избор на генерален директор на БНТ и БНР

С Решение № РД-05-159 от 18 октомври 2016 г. Съветът за електронни медии е приел Процедура за избор на генерален директор на националния обществен доставчик на радиоуслуги, съответно на генерален директор на националния обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги.

Това е процедура (правила),  които са обявени като повод за отлагане на избора на генерален директор на БНТ, чийто мандат изтече на 1 август 2016.  В обявената обществена консултация са участвали трима души, които  – според решението –  “не коментират по същество разпоредбите на процедурата”.

Впрочем мотиви за новоприетите правила не са представени – така че отлагането продължава да остава немотивирано. Според чл.35 ал.3 ЗРТ

Съветът за електронни медии огласява публично взетите решения във връзка с осъществяването на своите правомощия, включително начина, по който прилага закона, както и основанията за промяна на своята практика. В тридневен срок пълните протоколи от заседанията се публикуват на интернет страницата на Съвета за електронни медии. Решенията на Съвета за електронни медии са мотивирани.

Решението


Filed under: BG Media, BG Regulator, Media Law
Публикувана на 11/08/16 14:16 https://nellyo.wordpress.com/2016/11/08/bnt_gen_dir/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване