11/09/16 09:20
(http://ivo.bg/)

Партизан за бей се стяга, а “бате Бойко” пуска срещу него жените да се оправят

Не ми се иска да ползвам хумора от студиото на едно телевизионно шоу, но скечът с въпроса на едно бавно развиващо се момче “Къде е батко” и допълнението “ в Русия съм, в Русия съм” просто се натрапва по аналогия.

Абе, къде е Бойко? Къде е бате Бойко?

Борисов е свикнал да отговаря само за победите и това се доказва в момента от крещящото му отсътвие от публичността след неделната загуба на изборите от един бивш негов подчинен, който му е козирувал. А когато същият го зашлеви, Борисов няма куража да стане от тепиха и да контраатакува – ако не заради личното си достойнство, то заради публиката, която си е п(р)одала бюлетините за мача. Пуска жените да се оправят с победителя.

Нали уж преливаше “харизмата” си на Цецка, с която обикаляше насам-натам в предизборната си кампания, превръщайки по този начин Цачева още повече в жалък фигурант! Течеше отвсякъде. Ставахме и лягахме с негови интервюта, които много се “кльопаха” от дащните телевизии. Колкото кампанията беше на Цецка, толкова й загубата е нейна.

Целият този Борисов бабаитлък се спихна в точно толкова личен план, колкото лично му се лепяха досегашните изборни победи.

Вместо Борисов, българските телевизии сега ни показват малко от Цецка Цачева и много от Румяна Бъчварова. Една му раните върже, друга му вода студена подлива. Ама няма желаеща в уста да го целуне бърже.

Обаче де е “Караджата”? Полужив е той, полужив е. Хем го има на върха и нищо му няма, хем го няма да ни се похвали, че е жив.

Знаете ли защо го няма? Защото не разполага даже с пепел, с която да си посипе главата, ако му се прииска случайно. Отдавна изгори мостовете към всички, с които се държи от години надменно като лихвар с длъжници. Пепелта от тези мостове е разнесена от вятъра на промените, а бурята иде от семената, които той пося със своята вятърничавост.

Щеше да е добре тази буря да го помете от Запад , но той се постара страшно много това да не се случи, правейки се на “западен”, с което задуши западната алтернатива на своето алтер его. Ето защо го изненадаха от Изток със сибирска жега, срещу която не само не се подсигури, но и я поощряваше с действията и бездействието си в рамките на политиката си на глобално затопляне в отношенията с Кремъл, отприщила в крайна сметка надигналия се срещу него потоп.

Какво друго, ако не политически потоп, е загубата на подкрепа в почти всички големи градове на България, където са струпани онези, които 10 години му гласуваха? Толкова е очебийно, че този път не може да измисли някоя хитроумна глупост като обяснение, прехвърляйки вината на нелоялни партньори и\или на лоясали местни граждани за евроБейско разграбване на България.

Борисов, милият, си въобразяваше, че като се мазни на Путин, онзи ще пропусне да го унижи при първа възможност като генералисимус, насъскал един генерал срещу друг в България в името на имперския принцип “разделяй и владей”, прилаган тук с такъв успех от 1944 година насам!

Каквото и да се случи на втория рунд на изборите на 13 ноември, бате Бойко вече е  помирисал тепиха отблизо, изял е боя и се държи като победен. Вероятността да спази традицията и да не довърши работата, с която се е захванал, клони към стоте процента. Ако в качеството на главен секретар на МВР и на софийски кмет той напусна постовете заради възходящата тенденция в кариерата си на властолюбец, второто му бягство от премиерския пост, при това без улични театрални постановки като декор и основание за това, сочи единствено надолу. Където му е мястото.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване