11/16/16 07:14
(http://ivo.bg/)

Борисов сравни ГЕРБ с отбора на Барселона, макар да докара своя тим до равнището на “Бистришките тигри”

От формална гледна точка с гласуването на оставката на премиера Борисов днес започва обратното броене до следващия му опит опит да излезне сух от водата. Вече веднъж го е правил през 2013-та, защо да не ни метне отново, че (пак) абдикира от принципни съображения?

Така разсъждава той. Излиза, че не си е взел поука от факта, че по невиждано категоричен начин , довел до пълна загуба на неговата партия във всички области в България, хората му казват: “ не искам още веднъж от същото”. Готви се да им сготви същия номер със завръщането във властта в ситуация, в която контролира практически всичко в тази държава: от държавната и местната администрация, през съдебната система и медиите, до порциите, които се раздават под формата на обществени поръчки на приближении бизнес кръгове.

Сред “грешките” , които сега започнаха да му броят, може да се добави и главният акцет, който той постави на изборите: настояваше те да имат партиен характер и подчертаваше, че ГЕРБ се явяват с партиен кандидат. В резултат на това личната загуба на неговата фаворитка Цачева се превърна в партийна катастрофа, каквато досега не се е случвала като пълен обрат в политичската ситуцаия на никакви избори. Няма случай през всичките години от началото на т.н. преход, когато една доминираща почти навсякъде в страната партия да е загубила толкова всеобхавтано и съкрушително гласуването.

Борисов обича спортната символика- Той отново прибегна до нея, за да обясни пред Нова тв днес, че всъщност нищо особено не се било случило. Веднъж  й той да загуби. Било се получило като при отбора на Басрелона, който винаги бие и това се смятало за нормално, но ако (случайно) загуби, загубата (изкусвено) се възприемала като  сензация.

Да, обаче Борисовата “Барселона” не проста загуби, а претърпя поражение с нещо като 20: 0. Има разлика между това да “загубиш” един мач и да те размажат с резултат, който те прави по-скоро “бистришки тигър” ( по името на селския отбор, в който Борисов си рита малчетата), отколкото Роналдо, за какъвто се имаш.

Фактът е, че Борисов сега бърза да си договори следващия спечелен служебно мач по правилата, който той да диктува. Сам да си е рефер, за да може да си свири преиграването на дузпата в случай, че не вкара гол от първия път.

Социолозите- същите, които вкупом не познаха, как и колко категорично ще се провали на президентските избори, отсега и засега му дават окуражителни сигнали, според които на едни парламентарни избори той пак ще е най-велик. Дали им вярва или не, Борисов вече няма друг избор, освен изборите. Но този път ще се бори за оцеляването си като политик от позицията на победения на предишните избори и това е различно.

Предстои да гледаме грозни сценки в мача, в който правилата се определят от най-заинтеросовото лице при договарянето му.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване