11/19/16 14:19
(http://ivo.bg/)

Победата е на(д) Борисов

Българското правителство и преди приемаше всякакви руски пропагандни шамари като ласки от страна на Матушката, но бидейки сега в оставка съвсем занемя от оглушителната плесница на руския генерал ( губернатор на България) Леонид Решетников. В интервю за фундаменталисткия руски шовинистичен телевизионен Канал Царьград тв, той буквално постави задачата на ръководената от него пета колона в България да “прочисти България от пяната на прозападния елит”. http://tsargrad.tv/article/2016/11/16/rusofilija-v-bolgarii-na-podhode-vopros-o-vyhode-iz-nato

Излишно е да убеждавам убедените в убедителните доказателства за всичко, което твърдя в три поредни книги и в стотици свои медийни изяви от поне десет години насам: Русия не просто се меси във вътрешните работи на България, но и чрез своята пета колона вече открито заплашва да “прочиства” тук. Отново!

Разговорът между един фундаменталист в студиото и генерала, назначен от години от Путин да ръководи хибридната война срещу България, какъвто е Решетников, би трябвало да убеди и най-скептичните българи за намеренията на Москва спрямо България. Не виждам смисъл да правя отново препратки към собствените си предупреждения по темата- ако и този път спящите мозъчни клетки на моите сънародници не желаят да се събудят пред явната опасност, никаква друга камбана не може да им помогне. Моята скромна камбнария все пак има ограничени възмоности по отношение на количеството сигнали и достъпа на публиката до тях.

Искам да обърна внимание на един аспект от сюжета със заплахата московците да ни освобождават- този път от западното влияние ( почти като от “фашизма”). Решетников и обслужващия го руско-български персонал представят настъплението на кремълската пета колона тук като едва ли не някаква голяма изненада, пробив и завой в българската политика. Истината е, че т.н. балансиране между Запада и Изтока накланяше и досега везните в полза на руския интерес България да бъде в зоната на официално мърморещите членове на ЕС и НАТО. Нито веднъж София не възрази срещу пропагандните залпове срещу евроатлантическата ни ориентация, които превърнаха “европейското иго” в България в любимо чучело на Кремъл, размахвано за консумация в Русия и за “назидание” на желащите да се присъединяват към двете организации околни държави.

Ефектът от тази търпимост към руските шамари и обръщането на другата българска буза с покана за още от същото, видяхме на президентските избори у нас. На тях 20 откровени или прикрити русофилски двойки бяха изправени срещу една единствена, която да им опонира на евроатлантически език. Руската Г-20 беше обрчена да победи и вина за това носят онези тук, които с дългогодишните си действия и с бездействието си допуснаха проникването, разширяването и доминирането на този чужд интерес да се случи по такъв ярък начин, че Решетников вече да може да каже тържествуващо за победата на Радев: сработи факторът Путин ( намесвайки и Тръмп, впрочем ).

Някой може да е забравил или дори да не е забелязал, че Борисов беше този, който възропта – при това в качеството си на опозиционен партиен лидер (!) срещу самия термин “хибридна война на Русия в България”, употребен за първи път в края на август 2014 г. в проект за доклада на Министерството на отбраната “Визия 2020”.

Понеже никой журналист не пожела да провери от своя страна и да потвърди моето твърдение, се налага да цитирам отново онова, което знам по въпроса от два независими един от друг, наистина осведомени източника ( ще дойде ден и те сами ще пожелат да говорят пред медиите): Борисов се е обадил на служебния премиер Близнашки и буквално му е наредил с остър тон неприятните за Русия думи в този проект да бъдат премахнати. Приятелят на Борисов от АБВ Румен Петков изпревари събитията и разпространи убеждението си, че докадът ще бъде редактиран в това отношение. Така и стана.

В интервю за книгата “Течна дружба 3” президентът Росен Плевнелиев отбеляза по този повод пред пишещия тези редове, че Москва няма нужда да се обажда в такива случаи публично, защото си има свои говорители в България.

Един от тези говорители е Николай Малинов, интервюиран в същото предаване, в което гост беше Леонид Решетников. Малинов се хвали, че възглавяваното от него Национално движение “Русофили” е най-голямата неправителствена организация в България. Факт! Години наред войнстващото русофилство имаше за свой най-важен съюзник “безгрижието” на българската държава, олицетворявано от демонстриращия смирение пред руската хибридна война Борисов. Тази “подробност” се опитва да прикрие Решетников с приказките за голям завой и пробив в българската политика.

От хвалбите на Николай Малинов в рамките на неговото включване в предването на руския шовинистичен тв канал става ясно и друго: “руската тема” за първи път е доминирала на избори в България, заяви с гордост той. Тук сме на едно мнение, макар и с противоположни оценки за явлението.

За съжаление говорещите глави от екраните на българските телевизии упорито отказват да признаят тази очевидна истина ( видяна единодушно и от западните медии). Разбирам ги. Коментаторския корпус, на заплата в телевизиите или на повикване там, има основание да бъде гузен. Чрез отказа си да си отвори очите, се опитва да затвори устата на малцината, които предупреждаваха какъв горещ борш с косми от руска мечка ни готвят за дългогодишна консумация.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване