11/27/16 08:13
(http://ivo.bg/)

Радев срещу Радев- кой от двамата е автентичният?

Предизборната кампания отмина , но едно по-старо от нея собщение на руската агенция РИА опровергава със задна дата главния аргумент на победилия Румен Радев да се включи в състезанието. https://ria.ru/world/20150208/1046559418.html

Като основание да си подаде оставката от поста командващ ВВС на България и да се кандитира за президент той изтъкна своето несъгласие небето над Родината да бъде защитавано от самолети на други държави и при това да си плащаме за услугата. Радев дори стигна дотам да каже, че това му напомняло на унизителния Ньойски договор, сравнявайки общите действия на българската авиция в рамките на НАТО с капитулацията на България в края на Първата световна война.

Според РИА обаче той е заявил точно обратното на 2 август 2015. Посочил е пред руската агенция, че съвместната охрана на българското небе не само е приемлива, но и е “единствен изход от положението” за него. Споменал е дори Турция и Гърция като най-логични партньори в това отношение поради географската ни близост и е дал за пример балтийските държви от НАТО, където този вид общи отбранителни мерки ( понайте срещу коя държава!) действат успешно.

Отгоре на всичко командавщият българските ВВС по онова време генерал Румен Радев е смятал за нормално да си платим разходите за съвместните полети.

Както вече изтъкнах в предишна публикация, Радев е бил съвсем “друг човек” до съвсем нотдавна. Какво точно е изправило Радев срещу Радев е въпрос, който трябва да бъде зададен на самия Радев- макар и с голямо закъснение след като го закъсахме с руски победител в българските президентски избори.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване