12/16/16 16:54
(http://ivo.bg/)

Борис(ов) Трети

Резултат с изображение за Бойко Борисов с корона снимки

 

В българската история имаме двама владетели с името Борис.

Първият е хан Борис, приел християнството ( тайно и посред нощ)  в края на 865 или началото на 866 г. от византийския император Михаил ІІІ. Така Борис става Велик княз, приемайки името на своя кръстник. Превръща се в Борис-Михаил. С това приключва политическата интрига със заиграването му със западното християнство и се започва епохата на православието по нашите земи. Самият бивш хан на бърза ръка бива канонизиран за светец след смъртта му.

Вторият е Цар Борис. Той е “канонизиран” в народната памет по друг начин- признат е за нещо като светец от действителната народна любов ( казано без ирония).

Княз Борис Първи, баща на Симеон,  налага през 9 век православието в България с цената на кървави репресии срещу стария елит в ханството, а вероятно и срещу доста езичници сред народа. Така поставя България на картата на континента като държава, която става част от силната по онова време византийска източно православна традиция.

Цар Борис Втори наистина е обичан от народа и е наричан “обединител”. Както се изяснява по-късно на същия народ, той се е оказал на трагично погрешната страна на международния кантар, от което се възползва за окупирането на България съветският Трети Рим, “прероден” днес като претендент да бъде евразийски водач на  всеки гравитиращ около Москва народ, който не е в състояние да си даде сметка за (само)унищожителния ефект от тази гравитация.

Днес живеем в епохата на Борисов, кадрови син на Симеон, канонизиран от Кремъл за първия монархо-социалист в световната история.

Задава се кабинет на Борис(ов) Трети, ако сигналите от днешния ден за подобна вероятност се окажат прелюдия към нещо подобно. Борисов допусна вече, че може да размисли и да подкрепи ново правителство в рамките на този 43-ти конвент.

Само да не стане като през 43-та година (на миналия век)!

Нямам предвид кончината на Борис Втори през 1943 та, а кочината на Борис(ов) Трети в наши дни, заиграващ със Запада, но придърпан в крайна сметка по византийски и посред нощ ( защото сме на тъмно относно съображенията му) за евразийската кауза на император Владимир.

П.С. Борисов се чул днес с Тръмп.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване