Thalloderma Shop
12/20/16 13:56
(http://ivo.bg/)

Лапнишаманите и лапнишараните в нашата Лапландия

Ех, приказката за реформаторчетата, които си поискаха правителство с дистанционно от Банкя, не можа да стигне до щастлив край. Дори джуджето Цецо, най-главното в работилницата на Дядо Бойко, не можа да им помогне и днес отсече: няма да си получитге подаръка, отиваме на избори!

А как само се бяха зарадвали дежурните шамани в Лапландия, облъчващи лапнишараните от екраните!

Вчера един от тях изчисли пред БТВ, че (най-ентусиазираното реформаторско джудже ) Лукарски “може да стане премиер”. Това каза математикът Михаил Константинов, които обича да предвещава какво ли не ужаси и след всяка мрачна прогноза се опитва да надмине себе си. Засега не успява. Не лесно да се самонадскочи. Оставаме си с препоръката му да стреляме срещу бежанците още на границата и с обещанието му, че Третата световна не ни мърда.

Друго видно шаманче от екипа на Дядо Бойко, което телевизийките ни не могат да си поделят поради гарантираната изключителна атрактивност на лъжите и самохвалствата му, днес   се удари по разкопчаната риза и се провикна гороломно от екрана на Нова тв: “ аз от един месец знам, че ще има правителство”. Успя да изпревари новината, че правителство няма да има, само с час-два. Остана си верен на себе си да не познава каквото и да било, за да го канят пак и пак да весели публиката със своята клоунада.

Понеже Божо ( както му викат по форумите ) никога не познава, интересно прозвуча и друго негово категорично изявление от днес: че без Бойко ГЕРБ е нула. Ами сега? В духа на досегашното му непознаване направо ни съобщава обратното: че има проблем с партията си.

Това обаче си го знаем и без Божо, който се е превърнал в нещо като в. “Работническо дело” ( четеш какво пише там и си превеждаш наопаки). Партията се сърди на своя вожд за бягството от властта по същия начин, по който той се цупи на избирателите, че са го изоставили като Андрешко насред блатото  сам да тегли каруцата по време на президентските избори. Той рие метространция след метростанция, трамбова участък след участък от нови магистрали и дори диверсификация на газовите доставки почти е уредил да се случи в рамките на века ( щото ще векува във властта). А въпреки това неблагодарниците не му гласуваха!

Прав ще се окаже Дядо Бойко, когато обобщи пак от телевизионния ефир, че българинът много обича да намира кусури ( както казвала баба му, осведоми ни той). И неговите началници в Москва твърдят също , че сме неблагодарници. Те непрекъснато ни освобождават, а ние се натискаме да ходим на Запад, вместо да се юрнем да населим Сибир със себе си – този път на доброволни начала, а не както наивниците другари комунисти, населили без вина лъгерите на съветския Север.

И така, вече е окончатлно: северните елени ще донесат на всички избори. Снегурочка Нинова даже определи хоризонта им с точност: 26 март догодина.

“Догодина, до амина”, отвръща ехото на Снегурочка, която лети на крилата на своя льотчик-мечта, надявайки се той да я издърпа и на парламентарните избори нагоре и на Изток.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване