Thalloderma Shop
12/31/16 18:23
(http://ivo.bg/)

(Ме)чешки пазар в Русия

Понякога и кратките дописки могат да говорят за дълги позиции на руската намеса в чужди държави ( по дълга руска традиция) и за дългата ръка на Москва ( “клише”, ха-ха), включително при изплащане на дългове на приятели в беда. http://mobile.nytimes.com/2016/12/30/world/europe/czech-republic-russia-milos-zeman.html

От малката реплика на Ню Йорк Таймс за това, как “Лукойл” е платил милион и нещо глоба, определена от чешкия съд на главния съветник на главния проводник на кремълското влияние в Чехия Милош Земан, “научавам” няколко неща.

“Лукойл” е инструмент на руското путинофилство.

“Лукойл” е руска, а не “международна компания”, както твърдеше един американски посланик в София ( приземил се наскоро вече като бивш американски дипломат в ролята на служител в приближена до Путин частна руска адвокатска кантора) , застъпил се за този главен монополист в България с влияние лично върху премиера Борисов и чрез него- върху всичко което ББ командва от години у нас.

“Лукойл”, т.е. Путин, не оставят приятели в беда, когато в тях е инвестирано много. Още 1,4 милиона долара говорят за това, колко много е похарачено вече.

“Лукойл”, уж частна корпорация, плаща за лоялност към руската държава, т.е. към Путин, макар да няма пряко оповестени ползи от публично подкрепения с огромна сума икономически съветник на чешкия президент.

“Лукойл” прави това открито в държавите, в които няма шанс да скрие горните факти.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване