Thalloderma Shop
01/05/17 10:07
(http://ivo.bg/)

България спечели най-после от АЕЦ “Белене”- от пропуснати загуби

БЪЛГАРИЯ НАЙ-ПОСЛЕ СПЕЧЕЛИ ОТ АЕЦ “БЕЛЕНЕ”- ОТ “ПРОПУСНАТИ ЗАГУБИ”

Извинете ме за интелектуалния мързел, но след дългогодишни примери за неадекватността на прогнозите за уж задаваща се голяма нужда от електроенергия ( у нас и в региона), вече не ми се дават линкове към брътвежите на ядреното лоби. То ни бомбардира с тези лъжи от 13 години насам – откакто русолюбивият ни монархо-социалист Сакскобургготски обяви на свой партиен конгрес възкресяването на мъртвородения проект АЕЦ “Белене”.

Въпреки пророкуванията на възторжени ядрени футуролози от София, Плевен и др. селища, като Румен Овчаров и Румен Петков, според които вече трябваше към днешна дата да произвеждаме електроенергия от нова ядрена руска централа, изминалата 2016-та година се оказа рекордна наистина, но по спад на износа на ток от България.

Сгромолясването на българския износ в тази област може да бъде определно само като “катастрофално” с близо 40 на сто отлив в търсенето на българския продукт, предназначен за чужбина. http://www.mediapool.bg/sriv-na-iznosa-na-tok-prez-2016-g-news258426.html

“Мил спомен” остава от пламените речи на новопокръстени граждани и гражданки, които с вълнение и плам кършеха пръсти ( и снаги пред ядрената софра), обяснявайки как сме щели да се върнем в селското си минало ( все за овце и овчари ни натякваха- кой да им каже, че някои овцевъди, като новозеландците, са сред най-проспериращите днес нации) . Щели сме още повече да се деиндустриализираме, ако не си построим нова (съветска) атомна централа. Щели сме сме да изпаднем съвсем от съревнованието между народите, на чиято опашка и без това кретаме поради пустата демокрация след онези 45 години неспирен индустриален възход.

В нашата държава, която мълчаливо, без протести и опити за съпротива, си плати на Русия повече от милиард евро наказанието за общуването с нея в ядрената сфера, вероятно нямаше да има виновни и за огромното прахосничество на национален ресурс, каквото (допълнително) щеше да се окаже производството от АЕЦ “Белене” ( при сбъднатата вече с доказателства прогноза за реален, а не хипотетичен спад в търсенето).

Но за “протокола” нека отбележим все пак: ядрените лъжци в България са опровергани повече от всякога.

Става дума за огромни “пропуснати  загуби” , обратното на “пропуснатите ползи”, с които зарибяваха българите до степен, че ги накараха да гласуват на референдум в името на една голяма лъжа. И за разходите по яловия референдум подстрекателите не са заплашени от никакво възмездие.

Не че ще се засрамят или ще ги погнат с прокурорски призовки- тези бухалки са запазени само за изобличителите на “дружбата” с Русия, както виждаме.

На фона на цялата тази очевидност звучи като виц, базиран на абсурда, заявеното днес намерение на правителството в оставка да възложи ( тепърва) на БАН да оцени необходимостта от АЕЦ “Белене”- изглежда замисълът е да се докаже, че от от тази академия, която тепърва трябва да прозре, има полза колкото и от закопаващия България изкоп в Белене. http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/01/05/2893949_ban_shte_analizira_nujdata_ot_aec_belene/

А и представете си само как ще реагира БАН, оглавявана от един академик , чиято любов към руския проект е толкова голяма, че беше предоставил помещение в сградата на Комитета “за” АЕЦ “Белене”, който лобираше по повод рефендума в полза на руската централа!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване