Thalloderma Shop
01/06/17 16:33
(http://ivo.bg/)

Като става дума за кръста, днес е рожденият ден на Ботев, който го е понесъл заради нас

Като става дума за кръста и кой ще го хване, след като е захвърлен от дядо поп в мразовитата януарска вода, наистина е добре да си спомним все пак, че на днешния ден се е родил Христо Ботев. Той си е понесъл кръста и е извършил напълно съзнателно саможертва заради нас, неговите потомци.

Публикувам много актуален цитат от Ботев за сведение на желаещите да се борят с истината, както правят с подобните завети на Левски.

“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.’

Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

А това е снимката на прадядо ми Петър Луков ( по-голям брат на  генерал Христо Луков) , един от българите от поколението, живяло след Ботев. Дали съзнателно или не, той изглежда е подражавал на националния герой. Тази снимка държах на стената в студиото на предаването “В десетката” и абсолютно всички бяха убедени, че това е самият Ботев.

Scan 27

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване