Thalloderma Shop
01/11/17 08:25
(http://blog.bogomil.info/)

!984, здравей, здравей

Днес студът застигна и Прага. Наложи се да си облека блуза с дълъг ръкав.

Докато си пиех кафето и си цъках из Дневник, защото аз друг български вестник не чета, попаднах отново на мерките за справяне с битовата престъпност на правителството в оставка и на великия министър на Меере.

Там чета, че вече във всяко село ще има полицай, който ще бъде или бивш военен или охранител, абе накратко казано, всеки желаещ без мозък да се справи сам със предизвикателствата в живота, искащ да облече униформа.

Освен тези нови 3000 човека, ще има още по-интензивно видео наблюдение (в селата предполагам) плюс паник бутон за бързо извикване на силите на ред, ако нещо не е наред.

Добре дошли в !984 си викам аз.

В България бройката на полицай на глава от населението е все още е доста по-висока от други държави, в които битовата престъпност е по-ниска.

Демек имаме много полицаи и висока битова престъпност. В други страни има по-ниска и по-малко полицаи? Няма връзка, но се замислете! Кога силите на реда са се справяли с нещо такова? А сега си помислете за бившите охранители и военни? Хм? Светва ли ви?

Ще реши ли проблема наемането на още 3000 човека? Твърдо не!

От друга страна осигурява ли си властта още инструменти за контрол? Може би? Бъдещето ще покаже, но аз съм скептичен, може би е от студа!

История от миналото

Пра-баба ми се чудеше къде е големия катинар с който си заключвахме къщата, когато ни нямаше. Беше изчезнал! Както винаги аз бях виновен и трябваше да обърна всичко за да го намеря. Е не успях.

Няколко дена след това, разрбрах, че един мой комшия има подобен голям катинар и аз предложих на баба да го купя от него, за да може да реша проблема, за който пак да си кажа не бях виновен (хе хе).

Та, правя среща на баба с комшията. Тя вижда катинара, хваща си бастуна и почва да го налага по гърбината. Оказа, се че комшуто бил свил катинара и сега иска да го ни го продаде.

Не знам каква поука ще си направите, но битовата престъпност има много слоеве и един чужд охранител няма да реши проблема. Най много да вдигне печалбата на местната кръчма.

Хайде със здраве!

Публикувана на 01/11/17 08:25 http://bogomil.info/5041

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване