Thalloderma Shop
01/11/17 21:20
(http://ivo.bg/)

Посмали ( десет пъти) руски манго !

Съветският съюз отмъква разбойнически българските архиви след като окупира България без повод за война през септемри 1944 г.

Русия, правоприемник на всичко съветско, отказва и до ден днешен да ги върне.

Но има по-лошо като продължение на тази гадост.

Съветските слуги у нас обслужват лъжите за мащаба на руските жертви през 19 век в руско-турската евразийска война на Балканите. За да сме благодни до гроб, т.е. до пълното изчезване на травмираната до смърт от 45 години съветско обезбългаряване България.

За тази цел те упорито умножават (приблизително) по десет загиналите на територията на днешна България войници от руската  имперска армия, която е наброявала 185 000 души, но била дала …200 000 жертви.

Писал съм многократно за също така многократно по-големите български жертви ( не само на глава от населението), дадени за българска свобода, платена с кръвта и саможертвата на опълченците и на цивилните по време на поредния руски поход към Проливите, чиято цел ни най-малко не е била създаването на независима българска държава.

Днешните български рублофили обаче продължават да питат дали е вярно, че имало такова преувеличение с твърдението за 200 000 руски жертви ( от общо 185 000 войници и офицери в кампанията на Балканите през 1877-1878 г.), сред които руснаците далеч не са били мнозинство.

Какво да им кажеш на “верващите”, които не желаят да си спомнят как президентът Георги Първанов, набеден историк, лъжеше за въпросните 200 000 руски жертви!? Ще помогне ли за “проглеждането” им да ги препратиш към фалшифицираните  по съветска заръка български енциклопедии, в които десетократното преувеличение на руските военни загуби е документирано?

Ето един линк , разобличаващ тази основополагаща лъжа, върху която коленичи раболепието пред “освободителите”,  към статия в сайт, който май не е бил напазаруван с рубли през 2009 г.  http://www.blitz.bg/article/10229

Но понеже въпреки всичко русолюбците настояват да им бъде напомнено с факти дали въпросната лъжа наистина е била изписана до неотдавна на табела на входа на най-голямата катедрала в София, прилагам и снимка на пропагадния надпис, премахнат тихомълком след посещението на руския историк Степан Кашурко в София, обявил истината за загубите на Дунавската армия на Русия: “общо загинали на българска земя 22 391 “ ( Цитатът е от книгата на Милчо Спасов “ Триста години сянка над България”, стр. 35).

Ето и снимка на въпросната табела пред “Ал. Невски” в София, преди гузно да я премахнат преди десетина години.

IMG_5074

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване