Thalloderma Shop
01/25/17 07:33
(http://ivo.bg/)

БСП и ГЕРБ почти се сбили в парламента- почти им повярвах

( Представители на) БСП и ГЕРБ почти се били сбили в парламента по темата за енергетика, информират ни медийни кибици. Почти им повярвах.

Тази почти новина си заслужава почти коментара.

Този път БСП вдигна топката на ГЕРБ с обвинението, че имало скрит режим на тока. Изглежда, че връщат услугата на ГЕРБ, която почти спечели президентските избори с номинирането на почти подходящата за победител Цецка Цачева. Не е нужно човек да е министър на енергетиката и да се казва Делян Добрев, за да знае, че ( поне) в национален мащаб режим на тока няма. Просто щяхме да знаем. Това не е като далаверите с кражбите на едро, които остават почти невидими с просто око от нас, простите избиратели.

А и електричеството, както знаят от ГЕРБ, е политически взривоопасно, за да заиграват с него. Дори и малко късо съединение с големите сметки за ток беше в състояние да накара гневни граждани започват да ги палят. След което наистина се активираха едни другари с организационен опит на терена на конспирациите и създадоха повод на Борисов да абдикира от власта, за да се подготви за ново разпределение на властовия кокал.

Когато БСП и ГЕРБ почти се бият за каквото и да било, обаче, винаги възниква въпросът за тяхната почти бременност с власт. Какво се напъват да родят предизборно е ясно, но трябва да бъдат питани все пак защо се сещат да имитират истински сблъсък почти на прага на изборите, а през останалото време почти не ги чуваме да се карат. Живеят си като задружното семейно, което спокойно дели опозиционно-управленските порции.

И едните, и другите са гузни пред избирателите си и се опитват да се докажат пред тях, но им е трудно да изиграят едно истинско скарване. Много им личи фалшивата постановка.

Освен обичайната причина да ни разиграват театъра на противопоставянето, който цели да мобилизира съответните избиратели, зад завесата на представлението този път прозира тънкият интерес в следващия парламент двете партии да се окажат на прага на отдавна лелеяна мечта да си направят коалиция и да се отърват от необходимостта да се съобразяват с някакви си малки политически субекти. Само че преди това на ГЕРБ и БСП им трябва максимален резултат на изборите, за да могат да се позиционират по-добре при пазаренето в рамките на евентуалната коалиция на “лапкането” ( изразът е на Борисов от един записан по време на първия му мандат телефонен разговор по адрес на едни прокурори).

Остава да видим сега след като БСП почти върна услугата на ГЕРБ с глупавата атака по темата за несъществуващия режим на тока, как Бойко Борисов ще се реваншира. Нали сам казва за себе си, че е (почти) най-толерантният, (почти) най-подготвеният да управлява и (почти) най-големият демократ!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване