Thalloderma Shop
01/31/17 09:56
(http://ivo.bg/)

Радев премълча в Брюксел за санкциите срещу Русия – крачка назад или е за пред чужденците?

Най-напред да направя уговорката: не ставам за президент и не се сравнявам с президенти. Още по-малко с Румен Радев- не умея да пилотирам и да правя определени лупинги. Страдам от морска болест и затова избягвам да се качвам на люлеещи се ( политически) платформи.

Въпреки това ще си позволя нахалството да дам пример със себе си: не си сменям мнението според аудиторията, за да й се харесам. И в личната си кореспонденция пиша така, че да мога да се подпиша под всяка своя дума, ако тя стане публична. Пред случайни събеденици на улицата изразявам същото становище като пред чужди дипломати или в журналистичските си изяви от всякакви трибуни, на които заставам с лицето си за тезите си.

Ето защо имам самочувствието да попитам дали президентът Радев, който не повдигна върпоса за санкциите срещу Русия при посещението си в Брюксел, прави това само за пред чужденците.

Ако се окаже, че той отново се завърне към несъстоятелните си твърдения за голямата вреда от санкциите ( една лъжа по отношение на реалния им ефект върху нашата икономика, загубите за която са пренебрежимо малки- особено в сравнение с онова, което бихме загубили при отказ от европейската и евроатлантическата солидарност, изключваща толерантността към руската аресивност) , Радев ще потвърди, че се държи избирателно в зависимост от това на кого говори.

Едно да си направиш правилния извод и крачка назад от погрешно становище- макар и без да се самобичуваш, друго е да се нагаждаш.

Предстои да узнаем кое от двете е валидно за Радев във връзка с факта, че от сцената в Брюксел той спести музиката за ушите на Путин по въпроса за санкциите. Ако отново запее старата песен, ще имаме всички основания да го смятаме за нагаждач, който олицетворява принципа за музиката по вкуса на онзи, който плаща.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване