Thalloderma Shop
02/07/17 16:10
(http://ivo.bg/)

Сирийският режим е поставил световен рекорд по бесене на конвейр

Гражданската война в Сирия започна преди 6 години след опити за мирни граждански протести, смазани с брутална жесткост от режима в Дамаск. После…

После на терена на пропагандната война се появиха главорезите на “Ислямска държава”, които , за разлика от сирийския режим, превърнаха собствените си зверства в “самореклама”. Тя бързо измести фокуса на световното възмущение от масовите убиства и изтезания, практикувани от касапите на Башар Асад, макар сред първите пробиви за ставащото зад кадър в Сирия да бяха именно смразяващи видеосвидетелства как униформени представители на властта обезглавяват заловени дезертьори с електически резачки за дърва.

Състезанието по бруталност, тон за която дадоха тъкмо сирийските сили за сигурност, беше спечелено от пропагандата от “Ислямска държава” по парадоксален начин, защото тя искаше тази победа, макар да е трудно да се каже, дали в действителнст тя е заслужена в конкренцията с такъв съперник по зверства. Нейните екзекутори се хвалеха с отвратителните си деяния, докато тактиката на правителствените палачи (беш)е да крият и да отричат вината си за масовите убийства.

Така “сметката” някак си се загуби- както и споменът какво породи лавината на взаимното унщожение, отприщена от целенасочената политика на режима да смазва всеки опит за съпротива.

В рамките на този текст няма как да бъде преценено в крайна сметка кои главорези са избили повече пленници, заложници и просто цивилни, набедени или реални врагове. Но че правителството на Асад е отговорно за масови екзекуции “на конвейр”, стъпвайки върху дългата традиция на масовите репресии в страната, в това няма съмнение. И е твърде вероятно държаните в тайна масови убиства, извършвани от защитниците на сирийския ржим, да са много по-големи по мащаб от широко рекламираните бруталности на “Ислямска държава”.

Нови данни говорят за огромен брой избити сирийски граждани във военизирани  фабрики на смъртта, където правителството поддържа машина за бесене с ужасяваща ефективност. Потвърдените от мнгоо източници ( вклчително и от бивши надзиратели в затворите), данни говорят за повече от 13000 обесени затворници за 5 години. Това вероятно е някакъв световен рекорд в бесенето като “ техника” , прилагана в човешките скотобойни, организирани за разправа по политически причини от терористични режими през десетилетията назад.

Нацистите са изплзвали газ, а болшевиките са били любители на разстрелите ( в СССР се били щедри на разходите за олово), докато техните сирийски клиенти се оказват пристрастени към бесенето, за да постигнат с малко средства ефективността в масовите убийства на своите учители в съответния сирийски мащаб. Май само Червените кхмери в Камбоджа могат да се мерят по пестеливост със сирийските екзекутори, избивайки в оризищата подгонените от градовете хиляди жертви на своята “социална революция” със селскостопански сечива.

В Кремъл, където подкрепиха безрезервно кървавия режим на Асад, тероризиращ собствения народ, обосновавайки своето покровителство с “борбата срещу тероризма”, няма как да не са знаели ТОВА. http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37204042

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване