Thalloderma Shop
02/11/17 10:00
(http://ivo.bg/)

Любимите антикомунисти на комунистите у нас

Това е текст, който не бива(ше) да пиша. Кой съм аз, нечистият, че да придирям на чистите антикомунисти, макар и да са се превърнали предимно в открити ( не по подозиране, а демонстративно) бойковисти, станишевисти и путинисти?

Лошото е при избора на темата за този текст, че би било малодушно да спестя имената на героите от палачинковия сюжет. Не мога да си го позволя, макар да съм наясно каква мъст да очаквам.

Какво ли не бих дал да можех да съм толкова умен, че да обясня тезата си без да споменавам известните имена, с които не ми се иска да се “закачам” заради тяхната уж антикомунистическа, уж русофобска по дефиниция следа ( за да не кажа слуз) в българската публичност!

Но, уви. Не съм умен. И не умея да замазвам.

Поводът да се захвана с тази неблагодарна задача  е признанието на старозагорския политолог Антон Тодоров, че от две години “работи” с Бойко Борисов. “Старозагорският” не е израз на някакво столично отношение. Като водещ на предаване в БТВ канех Тодоров често именно като коментатор, който не живее в столицата и акцентирах върху този факт в най-положителния смисъл на думата.

С годините Тодоров се оказа най-любимия антикомунист на комунистическата аудитория на телевизиите в България ( не съм забелязал чак и в чужбина да се го забелязали в това важно качество). Громи с документи и бомбастични обвинения преди всичко мними и реални претенденти да го засенчат в антикомунистическото амплоа. Върши отлична работа не само на онези, които твърдят удобно, че “всички са маскари”, но надправо доказва, че най-големите гадове си позволяват да са още живи и да шават някъде в дясно, вместо да са в затвора ( по липса на концлагери).

До неотдавна на мушката на любимия антикомунист на българските телевизии беше и колегата му по (фалшив) антикомунизъм Бойко Борисов. Но от днес вече имаме самопризнанието на Тодоров, че същият не бил онзи Бойко, когото е имал на ум преди , когато го е клеймил ( и клеветил?). http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/anton-todorov-za-upravlenskata-programa-na-gerb.html

Тодоров, който страстно ругаеше Борисов, днес влюбено го защитава дори и по  абсолютно назащитимата “интелектуална линия”. Не било вярно, че бил чел само “Винету” ( макар източникът на това твърдение да е самият Борисов). Той, Тодоров, лично се убедил във високата интелигентност на Борисов след дълги, двугодишни (!) беседи с него- намеква, че може и книга да издаде в това отношение- този път, ласкателна за Борисов. И как си личи Борисовата интелигентност, според Тодоров? Ами, Борисов, всъщност, познавал много добре руската класика ( освен, че имал отлична диплома).

Това пребръщане нито е първото, нито е най-зрелищното- най-малкото досега Тодоров дефилираше като гневен антикомунист, но не и на заклет Бойковист. Има още много да гони салтоморталето на Бареков, който първо предано любеше, а после люто намрази Борисов.

Така че, палачинковият лупинг на Тодоров стана по-скоро плавно, като самият преход у нас. Без шокова терапия ( за онези, които отдавна са забелязали, че Тодоров атакува с всички средства и с недостъпни за “простосмъртните” писмени следи към гадното минало на избрани обекти, т.е. конкуренцията на Борисов в дясното пространство. Едва ли бих писал този текст ( поради липса на изненада), ако не беше признанието на Тодоров, че цели две тодини е криел, че “работи с Борисов”, представяйки се досега за независим коментатор. Ето че по този начин “издава четата” , разобличава как Борисов командва телевизиите  по линия на това кой трябва да бъде канен да се ори от екрана с кочинизма и метастазите му, плъзнали навсякъде, само не и в ГЕРБ, както излиза. http://offnews.bg/news/Izbori_18760/Tozi-kojto-napisa-che-Borisov-tane-v-porotci-i-koruptciia-vleze-v-l_646841.html

Оставям на въображението на читателите да си представят как точно Тодоров се е превърнал от ругател на Борисов в негов ( домашен) любимец, нает да лае по оногова, когото му посочат. Бас държа, че не е трудно за разгадаване за когото и да било как е станало тричането, щом става дума за “работата” с Борисов. И има ли финансово изражение тази “работа” с Боорисов ( малко е грубичко да се питат такива неща един разобличител, но да свиква, нали се е запътил да става депутат под крилото на Борисов- депутатите ги питат такива неприятни нещо, понякога дори и у нас).

Същият Тодоров ,обаче, върви по утъпкани пътеки. Преди него по тях преминаха ( без претенция за изчерпателност, а само за “знаковост” в посочването на примери):

Журналистът Явор Дачков

Богословът Николай Михайлов

Вездесъщият гастрольор из телевизионните студиа проф. Михаил Константинов.

Всеки от тях- със спецификата си.

Единият се преоблече от предан костовист с хастара наопаки в негов яростен оплювател и цопна в един момент в отбора на онези, които се подмазваха на Станишев насред премиерската му излагация ( няма да се връщам с  линкове към негова голяяма, хвалебствена статия за Станишев, всеки може да си я открие сам) .

Другият минаваше за тъмносин. Бил (е) “гуру” ( да не се бърка с ГРУ) на Костов   ( а съм го виждал за първи път покрай ранния Филип Димитров в началото на 90-те години на миналия век). Днес се “оказа” върл почитател на Путин от православно-фундаменталистки позиции. Нещо като нашенски Дугин, евразийско-балкански шаман.

Третият страда от бойковизма, характерен за доста безхарактерни хора, за които на първо място е прагматизма в ориентацията по азимута на азиатски мутиралите интересчии.

Има и още доста техни подобия, но мисля да спра дотук, за да не ме обвинят, че правя списъци , които да послужат за репресии от страна на нашите либерални европейски поробители, онези толерасти с меките китки, под чието иго страдаме, според евразийската пропаганда.

Примерите, които посочвам, не би трябвало да са заразителни. Защото са заразни. Заразени са с презрението на нормалните хора, над които палачинковите “авторитети” се надсмиват с поведението си като над малцинство, превърнато в такова с помощта на подобни борци срещу Тиквата, които обаче се качват в неговата каляска в 12 без 5 и започват да наричат смаяната публика “тиквеници” срещу едни сребърници.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА И ПО СЪЩИЯ ПОВОД: http://dobronameren.blog.bg/history/2017/02/10/ama-kakvo-stava-treti-petel-kupuvam.1508978

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване