Thalloderma Shop
02/14/17 17:22
(http://ivo.bg/)

Жа(л)бите срещу “Да, България” или КОЙ ще руча жабетата

И заваляха жа(л)би “от небето”- като паднали от нищото ( защото май никой не си признава злодеянието) срещу “Да, България”. При цялата богата истроия на партийното строителство, от близо три десетилетия насам не е имало такава мобилизация на тайни сили с явното намерение да препънат новоучредена партия в България. НяКОЙ атакува формацията от дълбините на блатото, от което учредителите на новата политическа сила се опитват да се извадят сами за косите.

Невиждано е това явление , почти като падащите от небето жаби, описано като едно от чудесата, предвещаващи края на робството на евреите в древния Египет, изведени от Моисей след това през пустинята. Ще има ли и продължение на библейската аналогия с оттеглянето на червеното море, за да преминат на отстрещния бряг на изборите онези, които не желаят да робуват на съдебната система?

Христо Иванов не е Моисей, но глупаците, застанали на пътя му, без да искат му помагат да консолидира подкрепата за “Да,България”.  Приказките, че от “Да,България” сами си го причиняват, за да можело да се пише и говори за тях ( като за страдалци), са също толкова тъпи, колкото и идеята да се попречи на нова политичска формация във възход, тръгнала от нулата в буквалния смисъл на думата, да бъде препъната “служебно” по време на едно служебно правителство.

Както стана известно, трите жалби вече са оттеглени. “Да,България” очаква съдебното решение за допуск до изборния процес. От кого? Ами от съдебната система, същата, която е  в центъра на критиките, върху които стъпи партията, водена от бившия правосъден министър Христо Иванов.http://clubz.bg/50417-i_trite_jalbi_sreshtu_partiqta_da_bylgariq_ottegleni

Истинското “ручане на жабетата” обаче е свързано с въпроса как да се преодолее пустинята между сродните формации “Да, България”, Нова република и – да, реформаторите или поне онези от тях, които са готови да избягат от пирамидата на Банкянския фараон. Не го ли направят, голямо скитане на протестиращи ( предимно по жълтите павета, май) ще падне!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване