Thalloderma Shop
02/17/17 20:43
(http://ivo.bg/)

БНТ “назначи” военния министър Стефан Янев за шеф на МВР

В новинарската си емисия в 18 ч. днес БНТ съобщи, че Стефан Янев е министър на вътрешните работи, който…

Кой съм аз, че да се съмнявам, че Стефан Янев командва полицията, а не армията, след като от държавната телевизия ми съобщават тази рокада?

Изчаках да видя, дали не е грешка на езика ( и на напрегнатото подсъзнание). Водещите също са хора и могат да грешат. Знам от опит.

Оказа се обаче, че незнанието е продукт на онова нещо, което на професионален език  в днешно време, дори и в русофилските структури, са нарича “нюзрум” ( събирателно за редактори, продуценти и т.н.).

Какво беше изумлението ми да видя в крола, т.е. в надписите под новината, че Стефан Янев беше обявен именно като министър на вътрешните работи. Водещата не знае дали е така и чете, каквото са й написали незнаещите й началници. Обаче всички те вкупом имат претенцията да информират зрителите.

Не, не е вътрешна работа на БНТ фактът, че Стефан Янев е министър на отрбаната и вицепремиер дори. Именно в това качество той произвеждаше новина, цитирана от БНТ.

ОСТАВКА ( но не точно на Янев)!

Правилото, обаче , е че в българските медии никой не подава оставка, освен ако не го натирят по заръка на някой автокрад.

Уж са четвъртата власт медиите ни, а всъщност ги ползват за своите цели  като пето колело на своята каруца в блатото и ги оставят като Андрешко да се излагат точно толкова, колкото тях ( властите).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване