Thalloderma Shop
02/17/17 12:22
(http://ivo.bg/)

Историкът Янко Гочев получи думата в БТВ- цяло чудо в условията на русофилската цензура в България

Днес, за изненада на самия Янко Гочев, който вече се беше отчаял, че направеното с него интервю няма да  бъде излъчено по БТВ, историкът – “дисидент” ( със своята пробългарска позиция , разбиваща митовете и лъжите за “добрата Русия” спрямо България и българите), въпросното интервю се появи в 10 ч. сутринта. Малко е странен изборът на този час и форматът, в който интервюто е придобило вид на задочна дискусия чрез вкарването на запис и на “другата гледна точка”, както и чрез възможността присъстващата в студиото на развлекателното сутрешно предаване русофилка Къдринка Къдринова да коментира изнесените от Янко Гочев факти с обобщения за ненужността да се “пренаписва историята” ( такава, каквато й харесва, въпреки дозаказателствата за нейната лъжливост).

И все пак… Най-после в ефира на една телевизия с национално разпространине се сътвори “чудото” да бъде дадена думата на автора на тритомника “Руската империя срещу България” и на историка, публикувал миналия октомври “Убийството на Васил Левски. Виновниците. Граф Игнатиев”- вероятно най-мащабното изследване по документи за живота и дейността на Апостола от времето на Захарий Стоянов до днес, събрано в 834 страници.

Медиите в България, по навик, инстинткитвно или по заръка, правят възможното да “убият” Янко Гочев с премълчаване. Но явно им е трудно да преглътнат последния му труд “Убийството на Левски”, предшестван от кампанията по запушване на усти след като на 3 март 2016 г.президентът Плевнелиев спомена завета на Левски да не позволяваме Русия да ни пороби. Припомням тогавашния пробив на истината в БТВ чрез линк към предаването “Лице в лице” от 28 март 2016 г. http://btvplus.bg/produkt/predavaniya/1816

Как са се престрашили от БТВ да дадат сега думата и на Янко Гочев, не мога да знам, но самият той беше загубил вяра, че записът, направен от екипа на телевизията в Пловдив, (отново) няма да види бял свят. Обаче чудото се състоя и зрителите чуха как граф Игнатиев е манипулирал процеса срещу Левски, уреждайки той да се състои в забутаната софийска периферия на Османската империя, за да може по-лесно да бъде доведен до “щастлив завършек”, както ликува самият руски посланик граф Игнатиев в свое официално писмо във връзка с решениието за съдебното убийство на Апостола както криминилен, а не политичски престъпник ( който като такъве щял да бъде заточен с шанс да оцелее).https://www.24chasa.bg/novini/article/4605245

http://ivo.bg/2016/02/04/граф-игнатиев-е-истинският-палач-на-ле/

Разбира се, въпреки уверенията на телевизията, че интервюто с него ще бъде излъчено само по себе си, за което знам от самия Янко, някой е наредил да се даде думата на обратната гледна точка чрез интервю, вмъкнато в същия материал. Този “някой” не е кой да е, а доайенът на бългорското русофилство сред историците Андрей Пантев.

И какво успя да каже той срещу документите, цитирани от Янко Гочев? Ами и той можел да извади “сто” документа.

Защо обаче не ги вади, не стана ясно. За сметка на това пък се изясни за пореден път основната защитна линия на русофилството в България ( воюващо на страната на Русия срещу всяка истина, неудобна за нейното влияние тук), според която важен бил крайният резутат, т.е. че свободата на България е настъпилиа като резултат от руската военна намеса. “Важни са последиците”, а България в крайна сметка е постигнала свободата си ( цитирам по памет, БТВ още не са качили видео с днешния материал).

На което задължително трябва да се кажат две неща: че България постига свободата си въпреки намерението на Русия да не допусне ( заедно с Австро- Унгария, с която тайно се договоря за това в Райхщад през юли 1876 г.) възникването държавата България. Освен това, щом били важни само последиците, а не намеренията, то последиците от не\намесата на граф Игнатиев са следните: Левски е обесен. Русия не само не се намесва за неговото спасяване ( ако поне малко се беше застъпила щяхме да знаем и без “заканите” на Пантев да извади сто документи), но и прави възможното, за да елиминира опасния за руските намерения български революционер с ръцете на османците. Българинът просто е стоял на пътя на руските планове да погълне земите, населене от “праволславни славяни”, но не и от българи, според руската имперска доктрина.

Да, такива са били намерениета на Русия ( които на Пантев се виждат незначително, щото били “само” намерения), но са били осуетени от българите, които силно са изненадали най-вече Русия с това, че не могат да бъдат управлявани с камшик ( по израза на кореспондента на “Кьолнише Цайтунг”  в България от онова време Артур фон Хун).

Понеже и друг път съм споменавал мнението на този българофил, на когото съм посветил страници от книгите си от поредицата “Течна дружба”, помествам тук точният цитат от книгата му ”Борбата на българите зда съединението си”, за да бъде прочетен и от ползвателите на информацията извън ограничения свят на книгите:

“Че България не е Туркмения, която може да се управлява просто с камшик, това Русия трябваше да знае. Ако другите не са знаели туй нещо, то е простимо. Но за Русия не е простимо, защото България беше за нея през цял един век главната точка на източната й политика. Русия, следователно, трябваше да познава България и българския народ, като себе си. Но не това беше случаят. Руските димломати не изучиха добре характера на българския народ, та затова се излъгаха горчиво. Те мислеха, че ще могат да управляват българите с камшик, както татарите и туркмените. Но, госдпода руски дипломати, българите не са родени за камшици и робство, а за самостоятелен, свободен живот. Лозунгът на българския народ е: “ Свобода, независимост и България за себе си”. ( стр. 27-28 )

Види се, че другарите и господата руски диплромати, шпиони и прочее са си взели поука и освен камшиците, от десетилетия използват за целите на българското подчениние какви ли не хибридни методи.

Въпросите, повдигани от Янко Гочев с доказателства и документи, доказващи вероломството на руската потика срещу интересите на българската независимост, Пантев цинично нарича “нюанси”…

Истината, обаче, макар и бавно, макар и късно, си пробива път. Особено в днешния век на свободния достъп до информационните технологии и когато става дума за толкова голяма кауза, като националното освобождение на един народ, интерпретирано и инквизирано със задна дата чрез лъжи  и колоборационистки слугинаж десетилетия наред.

Panta rei, въпреки Пантев и пантевци, които са окупирали медийните трибуни. Последният пример за тази окупация беше предаването “История БГ” на БНТ от 6 февруари 2017 г., протекло под мотото “Граф Игнатиев, архитект на свободна България”. http://imedia.bnt.bg/predavanyia/istoriya-bg/graf-ignatiev-arhitekt-na-svobodna-balgariya-06-02-2017

Истината е като водата, намира си брод въпреки камъните, струпани на пътя й. Янко Гочев може да е “малко камъче” в руския ботуш, който се е наложил в българската пропаганда, но с книгите си ще пречи на московската пета колона да марширува безнаказано върху стъпканата историческа истина.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване