Thalloderma Shop
02/17/17 20:05
(http://ivo.bg/)

Шивиков-Шариков-Хрушчов

Какво разбира червеният избирател, когато му кажат да гласува за един (бивш) бригаден генерал, освен че го мобилизират да марширува след поредния генерал от бригадирското движение на партията?

Изглежда на тази първосигналност разчита др. Корнелия Нинова, която представи днес публично бригадния генерал от запаса Димитър Шивиков като предводител на червени ескадрони по пътя към реванша на предстоящите избори.

Откровено казано, този пореден “генералски” подкуп към електората нямаше да ме впечатли толкова, ако Нинова не го беше обяснила на пресконференцията си днес като “продължение на модела Радев”.

Ето защо си стува да се добави нещо по темата каква принадена стойност точно принажда БСП към “модела Радев” с кандидатурата на подобния му Шивиков ( забележка: на мястото на Радев бих се засегнал от сравнението, но това са си някакви техни , смейни взаимоотношения).

Извинявам се за калабмура с имената и физиономиите- признавам, не е “висока топка”. Но съм готов да си понеса мъмренето пред строя ( на петата колона у нас), като кажа, че по име Шивиков напомня на Шариков (  болшевика-куче от фентъзи-риалитито на Булгаков “Кучешко сърце”), а по физиономия- на бореца за световно съветско господство Никита Хрушчов, обещал през 1980-та да настъпи комунизмът на света, т.е. раят  за мързеливците, които да не правят вече нищо върху руините на разгромената Америка и пречее малки пречки към това благоденствие.

 

default

КОЙ Е ХРУШЧОВ И КОЙ Е ШИВИКОВ- ИЗБЕРЕТЕ ВИЕ

Резултат с изображение за Шивиков снимки

 

Ето какво пише  по повод повторението на “модела Радев” чрез Шивиков коментаторът в ivo.bg Богдан Кримски

ШИВИКА Е БИВШ ПОЛИТИЧЕСКИ ОФИЦЕР

О. з. бригаден генерал Шивиков е кандидат за депутат от листите на БСП в Пловдивско.

Софийската военно-окръжна прокуратура обвини бившия командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков и в длъжностно престъпление, след като вече му бяха повдигнати обвинения в злоупотреба със служебно положение.

Според държавното обвинение в качеството си на командир на 18-ия български контингент Афганистан през 2010 г. той е присвоил одеяла, якета, панталони, зимни комплекти, спортни и футболни екипи. Те са били осигурени от мисията на НАТО в Афганистан ИСАФ и е трябвало да бъдат раздадени на местното население, но ген. Шивиков ги е доставил в България. Общата им стойност е над 10 000 лева.

Разследването е установило, че доставката е пристигнала в България с военен полет от Кабул до Пловдив, като Шивиков обяснил, че става въпрос за поръчка на Българската армия и съдържа само стоки за нейни нужди. Имуществото обаче е било връчено на Шивиков от коалиционните партньори и той не е разполагал с правомощия да се разпорежда с него извън целите, за които е предоставено.

“От доказателствата по делото е установено по категоричен начин, че присвоеното имущество не е дарявано на детски домове на територията на Република България, каквато версия е лансирал обвиняемият пред подчинените си”, посочват военните обвинители.

В крайна сметка на летище Пловдив пристигнали 104 одеяла, 87 зимни комплекти (яке с панталон, ръкавици, шал и шапка), 104 зимни якета, 135 спортни екипи, всички с емблемата ИСАФ и надпис „Афганистан”, 20 топки и 18 походни легла.

Първоначално военната прокуратура обвини Шивиков, че е използвал подчинените му войници, за да му ремонтират апартамента в София. Впоследствие обаче срещу него бяха повдигнати и други обвинения. Въпреки обвиненията Шивиков се кандидатира за кмет на Карлово, но загуби на балотажа от Емил Караиванов.

Това е вторият обвинителен акт срещу ген. Шивиков и е внесен във военния съд в София. Първият обвинителен акт бе внесен в пловдивския военен съд в средата на декември 2013 г. Според обвинението, Шивиков 13 пъти е злоупотребил с властта си и със служебното си положение, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта си. Ако не беше повдигнатото обвинение, ген. Шивиков, щеше да продължи кариерата си като национален военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс.

Ген. Шивиков напусна армията през юни 2016 г., след като бе обвинен, че е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си и по закон му бе отнет допускът до класифицирана информация. За да защитят генерала, Министерството на отбраната, премиерът Борисов и ред политически партии се обявиха за законови промени, които да наложат спорна норма: разследваните за престъпления да имат право на допуск до класифицирана информация, вместо да се ревизира работата на обвинителите под пагон.

“Извинявам се, но не мога да не го коментирам – че отишли няколко негови приятели да му помогнат да си направи ремонт, анонимен сигнал по телефона във Военна полиция… “, защити лекето с лампази Борисов-Тиквоций. “Половин Карлово излиза да го изпраща. Бригадата реве”, заяви тиквата-премиер.

„Карлово реве”, но не гласува за „великия” генерал, а преизбра друг клиент на правосъдието – Емил Кабаиванов (СДС).

Сега задникът с пагони ще се пробва като социалист

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване